(© Reuters)
(© Reuters)

Mitrogol o Saudijskoj Arabiji: Al Hilal je kao Real Madrid, ovim tempom će liga biti nalik Engleskoj

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.09.23. | 14:04

„Vlahović ima sve što je potrebno da bi postigao 25 golova u Seriji A“, kaže doskorašnji centaror Fulama

Četiri utakmice – sedam golova. Od toga dva het-trika. Nije se slučajno Aleksandar Mitrović raspucao baš u septembru, upravo danas slavi 29. rođendan, što je povod da mu ugledna Gazeta delo sport posveti kompletnu stranu i iz prve ruke sazna kako srpski centarfor doživljava novu etapu u karijeri.

Sudeći po tome koliko je efikasan od dolaska u Saudijsku Arabiju deluje da je napravio dobar potez odlukom da napusti Fulam. Razumljivo, novac je odigrao bitnu ulogu, uz napomenu da Smederevac dolazak u arapski svet posmatra kao napredak.

Izabrane vesti

Kad sam dobio ponudu Al Hilala, razgovarao sam o tome sa porodicom. Bilo je nemoguće odbiti je. Nemam nostalgiju za Engleskom, igrao sam mnogo godina u toj zemlji, ali sam srećan sam što sam konačno stigao u vrhunski klub, Al Hilal je pomalo kao Real Madrid u Evropi“, pojasnio je Mitrović za Gazetu.

Snažni centarfor je već postigao pet golova na prve četiri utakmice u novoj sredini, gde je pred ekipom Žorža Žezusa jesan cilj, da osvoji titulu. Nešto čemu Mitrović teži još od odlaska iz Anderlehta, uz napomenu da je najbolji bio i sa Partizanom. Sa Fulamom nije bio u prilici da se bori za trofej.

„Teško je porediti. Još prvenstvo Saudijske Arabije nije na nivou Premijer lige, ali ovim tempom će biti u budućnosti. Što se tiče Arabije, pozitivno sam iznenađen fudbalom i interesovanjem ljudi za njega.”

Zato bi preporučio kolegi iz državnog tima Srbije, Dušanu Vlahoviću, da i on dođe u Rijad. Ako želi, razume se...

Preporučio bih i Dušanu, ali zavisi šta hoće. U reprezentaciji smo pričali o Saudijskoj Arabiji, pitao me je kako napredujem. Ako moram da budem iskren, vidim da je srećan i fokusiran na Juvenuts. Srećan je što je deo jednog od najjačih klubova u Evropi“.

Prema Mitrovim rečima, odlčno sarađuje sa Vlahovićem u reprezentaciji Srbije.

„Dušan dobro igra, počeo je sezonu sa dva gola u tri utakmice. Mlad je, ali vrhunski. Potencijalno bi mogao da bude najbolji špic Serije A. Ima sve što je potrebno da bi postigao 25 golova, već je to uradio u prošlosti. Dušanu, kao i svim napadačima, potrebno je da igra sve vreme i da ga ekipa podržava asistencijama, centaršutevima… Vlahović je veoma snažan, s tim da mu je u završnici potrebna podrpka Kjeze, Kostića ili Lokatelija“.

Još jedan Srbin je, pre Mitrovića, preselio u Al Hilal. Reč je Sergeju Milinković Saviću.

Sergej će nedostajati Laciju, gde je izrastao u legendu. A takođe i Juventusu je potreban igrač poput njega, jer pravi razliku u vrhunskim klubovima, mogao bi to da čini i u Juventusu, Interu ili Milanu. Dobro je što ga imamo u Al Hilalu. Dobro mu ide. Sergej uvek s ljubavlju govori o Italiji“.

Sam Mitrović ne krije da pomno prati dešavanja u Seriji A. E, sad: da li bi mogao i da završi na Apeninima?

U životu i fudbalu nikad se ne zna. U prošlosti sam bio blizu Serije A, ali sada sam veoma srećan u Al Hilalu i želim da radim velike stvari ovde i osvajam titule. I dalje pratim italijansku ligu i navijam za Romu“, dodao je Aleksandar Mitrović.


tagovi

Al HilalAl HilalAleksandar MitrovićSaudijska ArabijaSaudijska Arabija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara