Mitrović: Oduvek nas osporavaju, 90 odsto javnosti jedva čeka da se nešto loše desi

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.04.24. | 22:21

"Hteli su da ubace rovca između nas"...

Napadač srpske reprezentacije Aleksandar Mitrović (29) bio je gost popularnog podkasta Wish&Go i tom prilikom govorio o raznim temama. Između ostalog i o atmosferi u nacionalnom timu, odnosno odnosu navijača prema Orlovima.

On je kazao, a Sportklub preneo, kako ima utisak kao da 90 odsto javnosti jedva čeka da se nešto loše dogodi, te da mnogi nemaju poverenje u reprezentaciju Srbije.

Izabrane vesti

"Deluje mi da su ljudi verovali u tim jedino uoči Svetskog prvenstva u Kataru. Pobeda u Portugalu bila je ključ, sjajno smo igrali u kvalifikacijama. Odavno sam reprezentativac i u tom periodu uvek su nas osporavali, kao da su pojedinci jedva čekali da se nešto loše desi. Generalno, pričam za 90 odsto javnosti. Pokušavali su da naprave problem, iako ne postoji", ispričao je napadač Al Hilala.

Po njegovim rečima, situacija je potpuno drukčija...

"Nikad bolju reprezentaciju, što se tiče momaka i grupe, atmosfere, nismo imali. Hteli su da ubace rovca između nas! Osećali smo to i da naša grupa nije bila toliko jaka, siguran sam da ni rezultati ne bi bili ni približno dobri“, konstatovao je Mitrović.

Kada su u pitanju kvalifikacije za Evropski šampionat, a uzimajući u obzir snagu rivala, mnogi su takođe razočarani.

"Ispunili smo sve ciljeve u prethodna tri ciklusa i to je velika stvar. Na stranu igra, način i rezultati, ispunili smo ciljeve. Bolje smo igrali u kvalifikacijama za SP, sada smo otišli na mišiće… I da prođemo grupu u Nemačkoj, pričaće pojedinci da ne igramo dobro, da grupa nije jaka i slično. Uvek se traži neka falinka“.

Imao je Mitrović šta da zameri javnosti i nakon mečeva protiv Mađarske i Bugarske...

"Odigrali smo odličnu utakmicu protiv Mađara, imali 90 odsto loptu u nogama, izgubili posle dva šuta protivnika i na nas se sručila lavina kritika. Protiv Bugara smo stigli do boda, neophodnog za plasman na EURO - komentari su bili kao da smo izgubili“.

U Nemačku Srbija ide puno iskusnija, zrelija...

"Nadam se da ćemo imati iskustva i pameti, istovremeno i da smo naučili kao ekipa kako da napravimo ključan korak na putu do uspeha. Imamo kontinuitet, konstantni smo na velikim takmičenjima, tim i pojedinci nalaze se u zenitu. Selektor je sa nama duži period. To je takođe bitno"...

Čitavu emisiju sa Aleksandrom Mitrovićem pogledajte OVDE.


tagovi

Aleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara