Mitrović i Ronaldo (©MN Press/Reuters)
Mitrović i Ronaldo (©MN Press/Reuters)

Mitrović – Ronaldo 25:21

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.03.21. | 12:34

Od juna 2018.

Oči navijača Portugalije će večeras biti uprte u Kristijana Ronalda. Kako i ne kada je jedan od najboljih fudbalera koje je svet ikada video.

Oči navijača Srbije će biti usmerene u Aleksandra Mitrovića. Kako i ne bi kada je, uz Stjepana Bobeka, najbolji strelac koji je naša reprezentacija ikada imala.

Izabrane vesti

Dobra okolnost po Orlove je što je najveća zvezda Navigatora u maloj krizi kada su nastupi za državni tim u pitanju. Na poslednjih šest utakmica postigao je samo jedan gol. S druge strane, Mitrović je u samo 15 minuta igre protiv Republike Irske bio dvostruki strelac za Srbiju.

Na tom tragu dolazimo do podatka koji može da hrabri Orlove i da Mitroviću ubrizga dodatnu injekciju samopouzdanja pred večerašnji meč: ako se gleda period od juna 2018. godine, dakle od priprema za poslednje veliko takmičenje, Mundijal u Rusiji, srpski golgeter je najbolji evropski strelac zajedno sa Romeluom Lukakuom.

20.45: (5,10) Srbija (3,45) Portugalija (1,87)

Belgijanac i Srbin su za nešto manje od tri godine postigli po 25 golova u dresu reprezentacije! Belgijanac ima malu prednost što je do te brojke došao sa tri utakmice manje od Mitrovića. Dok je Aleksandar odigrao 27 mečeva, Romelu je 24 puta bio u timu Crvenih đavola.

Na trećem mestu najboljih golgetera je Kristijano Ronaldo, koji je u istom periodu postigao 21 gol za Portugaliju. Pet manje od Mitrovića. Ali, uz dodatak da je as Juventusa manje i igrao – 22 utakmice.

Četvrti je Hari Kejn, koji je najviše vremena proveo na terenu – 28 mečeva – a, dao je 20 golova.

Naravno, kada su apsolutne brojke u pitanju, Kristijano Ronaldo je dosta ispred Aleksandra Mitrovića. Portugalac je za svoj državni tim bio strelac 102 gola, naspram 38 koliko je dao srpski golgeter do sada. Ali i tu postoji bitna razlika: dok je Ronaldo skupio 171 nastup za reprezentaciju, Mitrović je tek 62 puta nosio dres Orlova.

Najveći fudbaler u istoriji Portugalije je debitovao za državni tim u avgustu 2003. godine, dok je udarna igla srpskog sastava prvi meč odigrao deset godina kasnije, u junu 2013.

I još jedan interesantan podatak: Ronaldo je pet puta igrao protiv Srbije i postigao je jedan gol. Mitrović je četiri puta bio na terenu protiv Portugalije i postigao je isto jedan gol.



tagovi

Aleksandar MitrovićKristijano Ronaldofudbalska reprezentacija Srbijereprezentacija Portugala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara