Mitrović i Kavana (© Reuters)
Mitrović i Kavana (© Reuters)

Mitrović se izvinio sudiji zbog isključenja: Dozvolio sam da me frustracija nadvlada, prihvatio bih kaznu od tri meča

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.03.23. | 20:37

Pomirljive reči golgetera Fulama

Pomirljivi tonovi Aleksandra Mitrovića. Još se ne zna koliko će napadač Fulama da odsustvuje sa terena, međutim, olakšavajuća okolnost po srpskog špica mogla bi da bude u izvinjenju po povratku u Englesku, posle obaveza u reprezentaciji Srbije na početku kvalifikacija za Prvenstvo Evrope.

Mitrović je isključen na gostovanju Mančester junajtedu, u četvrtfinalu FA kupa (1:3), ali je problem nastao što je tom prilikom odgurnuo glavnog arbitra, Krisa Kavanu. Zato je osetio potrebu da se – izvini.

Izabrane vesti

Žao mi je zbog postupaka koji su doveli do isključenja. Dozvolio sam da me frustracija nadvlada. Pogrešan je bio način na koji sam reagovao. Pokušavao sam da privučem pažnju sudije, međutim, nije trebalo da stavim ruke na njega i zato razumem što mi je pokazao crveni karton“, pojasnio je Mitrović.

Crveni karton na Teatru snova bio je prvi koji je Mitroviću pokazan u Engleskoj još od sezone 2015/16. Prema oceni čelnika Fudbalskog saveza Engleske, zabrana neigranja od tri meča, što je standardna sankcija za direktan crveni, bila bi „nedovoljna“. Mada, valja imati na umu činjenicu da je Aleksandar sedam godina bio miran, ovo mu je prvi incident posle dugog perioda i možda ga to spase dužeg odsustva, iako ostrvska javnost baš to zahteva.

Prihvatio bih kaznu od tri meča zabrane igranja. Razgovarao sam i sa sudijom Kavanom, izvinio sam mu se. Dobrovoljno samo prihvatio kaznu. Sad želim da uradim sve što je u mojoj moći da incident zaboravim i što pre se vratim na teren kako bih pomogao saigračima. U međuvremenu, i dalje žalim zbog incidenta. Već sam se izvinio kolegama iz tima, hoću da uputim izvinjenje i navijačima, posebno onima koji su putovali na Old Traford i bodrli nas celu utakmicu. Nadam se da ću se uskovo vratiti na teren i odužiti im se za podršku“, dodao je Mitrović.

Trener Marko Silva, takođe je isključen u 72. minutu meča sa Junajtedom.

„Žao mi je svega što se desilo. Izvinio sam se Kavani. Jasno mu je da ga poštujem. Nažalost, posle meča u Mančesteru se nismo videli, međutim, reč je o jednom od najboljih engleskih sudija i znam da će, kad nam se putevi opet budu ukrstili, postojati međusobno poštovanje“, konstatovao je Portugalac.


tagovi

Aleksandar MitrovićFulamMarko Silva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara