Jovan Mituljikić ©MN Press
Jovan Mituljikić ©MN Press

Mituljikić i Babić dobili dozvolu Zvezde da zaigraju sutra na Marakani

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.03.23. | 17:35

Igrači na pozajmici iz redova srpskog šampiona mogu na megdan matičnom klubu, ali je Mladost ozbiljno oslabljena s obzirom da Lalatović ne može da računa na kapitena Maksimovića i iskusnog defanzivca Vujadinovića

Dvonedeljnu reprezentativnu pauzu ekipa novosadske Mladosti iskoristila je da se što bolje pripremi za finalne bitke, u kojima joj predstoji grčevita borba za opstanak. Porazom u poslednjem kolu od kragujevačkog Radnička 1923 (1:2) na „Karađorđu“, Novosađani su preuzeli „fenjer“ od surduličkog Radnika, pa tako u okviru 28. kola Mozzart Bet Superlige na stadionu Rajko Mitić predstoji sudar poslednjeplasiranog tima sa liderom na tabeli Crvenom zvezdom.

Gatovci u ovaj susret ulaze sa određenim kadrovskim problemima, ali bez obzira na sve okolnosti, u taboru novajlija tinja nada da se iz susreta sa aktuelnim šampionom mogu vratiti neporaženi u Novi Sad (subota, 18.00, TV Arena Premium 1).

Izabrane vesti

"Suvišno je pričati o tome kakva nas utakmica očekuje. Naravno, Zvezda je veliki favorit u ovom meču, ali daćemo sve od sebe da ostvarimo pozitivan rezultat. Pred nama je nedeljni ciklus od tri utakmice, koje će dosta toga odlučivati, a nama je svaka naredna kao finale. Tako ćemo pristupati svakom meču. Momci koji budu konkurisali za tim daće svoj maksimum kako bismo stigli do pozitivnog rezultata", rekao je Milan Vještica, pomoćni trener Mladosti GAT, na konferenciji za medije.

Pomenutu pauzu stručni štab Mladosti iskoristio je da prvenstveno poradi na taktici.

"Najviše smo radili na nekim taktičkim finesama. Takođe, posebno prvih par dana podigli smo fizičku spremu, ali smo se uglavnom fokusirali na neka taktička pomeranja", istakao je Vještica.

Novosađani su u prethodnom periodu imali probleme sa stomačnim virusom, pa stoga neće biti u kompletnom sastavu u sudaru sa šampionom.

"Ne možemo da računamo na Novicu Maksimovića i Nikolu Vujadinovića. Srđan Grabež je duže vreme već van stroja, a posle bolesti su se u tim vratili Kristijan dal Belo i Nemanja Milić. Takođe, Crvena zvezda nam je izašla u susret, pa ćemo moći da računamo na pozajmljene igrače iz njihovog tabora Iliju Babića i Jovana Mituljikića, s tim što je i on pod upitnikom, jer je imao određene probleme dok je bio sa reprezentacijom. Danas ćemo posle treninga znati definitivno da li će se naći u konkurenciji za tim", zaključio je Milan Vještica, jedan od pomoćnika šefa stručnog štaba Mladosti GAT Nenada Lalatovića.


tagovi

Jovan MituljikićIlija BabićNikola VujadinovićNovica Maksimović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara