Foto. Starsport
Foto. Starsport

Mladi reprezentativac Srbije napustio bundseligaša, sledeći korak - borba za titulu u Hrvatskoj

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.01.22. | 20:48

Sava Aranđel Čestić završio epizodu u Kelnu, Rijeka već kontaktirala štopera

Mladi reprezenativac Srbije Sava Aranđel Čestić sporazumno je raskinuo saradnju sa Kelnom, saopštio je bundesligaš, a u evropskim medijima se odmah nakon raskida saradnje pojavila informacija da bi srpski štoper kerijeru mogao da nastavi u Hrvatskoj.

Fudbaler koji je u dresu Kelna napravio iskorak u seniorski fudbal rastao se sa Jarčevima u koje je još kao kadet prešao leta 2019. godine iz Šalkea. Dosadašnji tim Orlića rođenog u Ofenbahu oglasio se zvaničnim saopštenjem na društvenim mrežama kojim je potvrdio kraj saradnje.

Izabrane vesti

"Klub i Sava Aranđel Čestić su zvanično sporazumno raskinuli saradnju. Želimo Savi sve najbolje u narednim izazovima", navedeno je u saopštenju.

U istoj vesti odluku je obraszložio Jorg Jakobs, sportski direktor Kelna, koji je poželeo defanzivcu sreću u nastavku karijere.

"Imali smo otvorenu situaciju sa Savom od letos i razgovarali smo sa njim o njegovim opcijama. Radi se o talentovanom defanzivcu koji sada treba da napravi sledeći korak u svom razvoju. Kroz konstruktivni razgovor došli smo do zaključka da je najbolje da raskinemo ugovor. Na ovaj način Sava može da se preorijentiše i napravi novi korak u karijeri", kazao je Jakobs.

Gotovo istovremeno kad i vest o slobodi srpskog štopera Skaj je objavio svoja saznanja, otkrivši da je Čestić blizu prelaska u Hrvatsku. Naime, prestižni medij saznaje da je defanzivac veoma blizu uspostavljanja dogovora sa Rijekom.

Čestić je u prvom timu Kelna upisao 11 utakmica, a ukoliko pređe u Rijeku predstavljaće značajno pojačanje za konkurenta u šampionskoj trci. Tim sa Rujevice ima 40 bodova koliko su osvojili i Dinamo i Osijek, ali Zagrepčani imaju i utakmicu manje.


tagovi

Sava Aranđel ČestićRijeka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara