Ilija Babić i Fuseni Dijabate (© Star sport)
Ilija Babić i Fuseni Dijabate (© Star sport)

Mladost GAT bi da izađe iz crne serije: Protiv Partizana i Javora smo zaslužili bar četiri boda

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.08.22. | 10:50

Debitanti u Mozzart Bet Superligi protiv TSC-a bez iskusnog Srđana Dimitrova, vraća se Savković

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Novajlija u Mozzart Bet Superligi Mladost GAT je upao je u rezultatsku krizu, koja se ogleda u tri uzastopna poraza. Poslednji put je osvojio bod pre skoro mesec dana protiv Voždovca u gostima, dok je tim još uvek bio pod palicom Branka Žigića. Novosađani veruju da je vreme za prekid crne serije i da će do bod(ova) doći u Bačkoj Topoli, gde gostuju TSC-u (18.00, TV Arena sport 4).

Izabrane vesti

Pod komandom novog šefa stručnog štaba Aleksandra Linte Mladost je upisali poraze od Javora i Partizana pre sedam dana. Mnogo teže joj je pao poraz od tima iz Humske, jer je bila konkurentna vicešampionu. Čak i bliža trijumfu, da bi maltene iz poslednje akcije na meču primila gol.

Glavni zadatak pred susret sa TSC-om bio je podići ekipu posle šokantnog poraza, pre svega na psihološkom planu. Možda Lintinoj četi može biti ohrabrujući podatak da TSC ove sezone nije slavio kod kuće, a na svom stadionu su upisali remi protiv Javora i poraz od Novog Pazara.

U taboru novajlija u elitnom rangu uzdaju se u Lintinu “treću sreću” i veruju da će novi strateg, nakon dva vezana peha, otkinuti bodove u Topoli.

Težak period je iza nas. Nije se lako oporaviti kada primite gol u 95. minutu, pre toga imate stopostotnu šansu Radulovića, moju dobru priliku glavom u prvom poluvremenu, onda i Babićevu šansu u 93. minutu, kada je izašao jedan na jedan s golmanom...Trudili smo se da taj poraz što pre zaboravimo. Pripremali smo se kako na psihološkom, tako i na fizičkom planu i spremni dočekujemo utakmicu protiv TSC-a”, poručio je Milan Mirosavljev.

Napadač Mladost i se nada da će im se ekipi već u današnjem duelu vratiti sve ono što nisu uzeli u prethodna dva kola.

“Očekuje nas teško gostovanje. TSC je kvalitetan, ali i mi imamo kvalitet koji smo pokazali u prethodna dva kola, iako nismo uzeli bodove. Na njima smo minimum zaslužili tri ili četiri boda i nadam se da će nam se to vratiti u narednom periodu, odnosno da ćemo nadoknaditi ono što smo ispustili protiv Javora i Partizana”, rekao je Mirosavljev u najavi meča.

Kada je reč o kadrovskoj situaciji, stručni štab Novosađana neće moći da računa na inače redovnog startera Srđana Dimitrova, koji je povređen, dok se u tim posle duže pauze vratio Mile Savković i očekuje se da bude u protokolu.

MOZZART BET SUPERLIGA, SEDMO KOLO:

Petak

20.00: Novi Pazar - Napredak 2:1 (1:0)

/Ergelaš 40, Majdevac 76 pen - Krstić 55/

Subota

Vojvodina - Mladost Lučani 1:1 ()

/Nikolić 56p - Bojović 68/

Javor - Radnički 1923 0:1 (0:1)

/Vidović 63/

Nedelja

18.00: (2,85) Radnik (3,20) Radnički Niš (2,55)

18.00: (1,53) TSC (4,00) Mladost Novi Sad (6,75)

Ponedeljak

17.00: (1,95) Voždovac (3,40) Kolubara (4,10)

Odložene utakmice:

Partizan - Spartak

Čukarički - Crvena zvezda





tagovi

Mladost Novi SadMozzart Bet SuperligaAleksandar LintaMilan Mirosavljev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara