Silađi (© Star sport)
Silađi (© Star sport)

Mladost našla zamenu za najboljeg strelca Mozzart Bet Superlige: Vladimir Silađi u Lučanima

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.02.23. | 10:33

Bivši špic TSC-a se vraća iz Azije

Otišao je Milan Bojović iz srpskog fudbala, otisnuo se u Uzbekistan, ostavio veliku rupu u napadu Mladosti, a taj prostor popuniće Vladimir Silađi. Lučanci su posle nekoliko sedmica pronašli zamenu za proverenog golgetera koji ih je napustio ove zime, tako da će se u nastavku sezone osloniti na 30-godišnjeg centarfora, povratnika iz Azije.

Silađi je pred potpisom za klub iz Dragačeva kao slobodan igrač, jer mu je nedavno istekao ugovor sa Ha Noijem iz Vijetnama, gde je bio angažovan od marta prošle godine. Prethodno je igrao za Gangvon iz Južne Koreje, imao pristojan učinak od po četiri gola i asistencije na 22 utakmice, ali je rešio da se vrati u dobro poznato takmičenje. Silađi je ime u ovdašnjem fudbalu stekao noseći dres TSC-a, davao je i nameštao golove još u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije, potom u elitnom rangu, ukupno 49 puta tresao mreže i još 19 pogodaka namestio saigračima, a tokom boravka u Bačkoj Topoli sjajan je bio u tandemu sa Nenadom Lukićem, koji se u međuvremenu otisnuo u mađarski Honved.

Izabrane vesti

Prema informacijama Sportskog žurnala, samo papirlogija deli Silađija od potpisa za Mladost, čime bi zamenio Milana Bojovića, apsolutnog rekordera, takmičenja, autora 100 golova u najvišem rangu našeg fudbala.

S obzirom da je Bojović otišao, trener Dragiša Žunić je morao da pribegne alternativnim rešenjima, na meču sa niškim Radničkim u špic je gurnuo Marka Mirića, koji je ipak, krilo, te će mu dolazak Silađija pomoći da u tom delu tima ima proverenog centarfora. Stefan Stanislavljević (21), Strahinja Stojanović (18) i Uroš Sremčević (16) suviše su mladi da bi podneli taj teret.


tagovi

Vladimir SilađiMladost LučaniMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara