Dušan Cvetinović
Dušan Cvetinović

Mladost poštuje iskustvo: Cvetinović 14. veteran "profesorske kolonije" u Lučanima

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.01.24. | 14:19

Iskusni štoper je stigao iz TSC-a

Samo tri prvenstvene utakmice u dresu TSC-a bile su svima dovoljne da shvate da je odlazak Dušana Cvetinovića iz Bačke Topole najbolje rešenje za obe strane. A obradovali su se i u Lučanima, jer čini se da niko u Srbiji ne ceni iskusne igrače kao što to čini Mladost.

Lučanci su ekspresno reagovali i 35-godišnji Cvetinović je postao 14. veteran u ekipi Tomislava Sivića.

Izabrane vesti

Došao sam u kub koji je izrazio najveću želju da me dovede. Hteo bih da se zahvalim gospodinu Nešku Milovanoviću na stvarno velikoj upornosti i nadam se da ću svojim iskustvom pomoći ekipi da ostvari ciljeve“, rekao je Cvetinović, nekada fudbaler timova kakvi su Grashopers, Haugesund, Lans, Jokohama...

Nije više u najboljim godinama, ali baš takve vole u Lučanima, pa su pored Cvetinovića u četvrtu deceniju zagazili i Saša Stamenković (39), Milan Joksimović (33), Ivan Milošević (39), Nikola Leković (34), Žarko Udovičić (36), Nikola Ćirković (32), Nikola Andrić (31), Aleksandar Varjačić (32), Aleksandar Pejović (32), Janko Tumbasević (39), Petar Bojić (32), Vladimir Radivojević (37) i Patrik Eze Frajdej (31).

Ali, pre no što se neko nasmeje, uz takve prekaljene superligaške asove lakše rastu i mladi igrači, a Mladost se pokrenula u tom smislu. Prvo je Đorđe Gordić otišao u Lomel, belgijsku filijalu Mančester Sitija, za 1.900.000 evra, onda je Stouk odveo Nikolu Jojića za 1.400.000, sad se spekuliše da će Uroš Sremčević u Crvenu zvezdu za oko 2.000.000 evra.

Kako ono kažu: dobar spoj mladosti i iskustva? A, ako izuzmemo ovih 14 pobrojanih, u Mladosti ćete naći još vrlo malo igrača starijih od 21 godine. Jasno je ko je tu đak, a kome ide uloga profesora.



tagovi

Dušan CvetinovićTSC Bačka TopolaMladost Lučani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara