Darko Lemajić (MN Press)
Darko Lemajić (MN Press)

Mnogima u Srbiji je prošao ispod radara: Gent doveo našeg napadača za 1.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.08.21. | 16:41

Belgijanci se oduševili i ekspresno završili transfer

Često čujemo da srpski fudbal kuburi sa napadačima, da nema domaćih špiceva za naše najveće klubove koji mogu da odgovore visokim zahtevima, da su anonimni stranci kvalitetnija rešenja... Donekle ima istine, ali ima i napadača koji su mnogim skautima i direktorima ovde prošli ispod radara.

Najsvežiji primer je srpski napadač Darko Lemajić. Danas je doptuovao u Belgiju na lekarske preglede kako bi kompletirao transfer u Gent. Visina transfera iznosi oko 1.000.000 evra. Niti su to male pare, niti je Gent klub koji je za potcenjivanje. Reč je o članu G5 grupe belgijskog fudbala zajedno sa Anderlehtom, Brižom, Standardom i Genkom.

Izabrane vesti

Gent je Lemajića otkrio u letonskom RFS-a pre tri nedelje. Dva kluba su se sastali u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, a Letonci su pružili žestok otpor favorizovanim Bizonima. U prvom meču u Belgiji je bilo 2:2 uz Lemajićev gol, dok su Belgijanci u revanšu u Letoniji ipak uspeli da slave sa minimalnih 1:0 i da prođu dalje. Lemajić je oba meča proveo na terenu po 90 minuta i impresionirao operativce belgijskog kluba koji su reagovali ekspresno, ponudili oko 1.000.000 evra i doveli srpskog napadača.

Pre dvomeča sa Gentom, Lemajić je igrao jako dobro u prva dva kola kvalifikacija za Ligu konferencija. U prvom kolu je upisao po gol i asistenciju u dvomeču sa Ki Klaksvikom sa Farskih Ostrva, a onda je eksplodirao u mečevima protiv mađarske Puškaš Akademije. Letonci su sa ukupnih 5:0 u dve utakmice deklasirali Mađare, a Lemajić je dao čak tri od pet golova RFS-a.

Srpski napadač ima 29 godina, visok je 192 centimetra i posebno je opasan u igri glavom i razbijanju protivničkih bunkera. U RFS je došao iz lokalnog rivala Rige pre dve godine i na 56 mečeva postigao 39 golova. Pre toga je za Rigu dao 26 golova na 46 utakmica.

Lemajić je ponikao u Inđiji, kratko vreme je proveo i u mladom timu Parme, da bi 2015. prešao u Napredak. Čak u tri mandata ga je Inđija slala na pozajmicu u Napredak i tri puta su ga Kruševljani vraćali nazad u Srem. U Letoniju je otišao pre četiri godine kao slobodan igrač i sebi izgradio karijeru koja ga je dovela do transfera u Belgiju. Na njegovom transferu je insistirao trener Hajn Vanhazebruk pošto mu je prva opcija Tomas Henri završila u Veneciji. Transfer je danas potvrdio direktor letonskog kluba, legendarni Maris Verpakovskis, a ostaje još samo da Srbin uspešno odradi lekarske preglede.

Gent je prethodnih godina lansirao neke sjajane napadače poput Džonatana Dejvida kojeg su prodali za 27.000.000 evra u Lil ili Romana Jaremčuka kojeg su ovog leta prodali u Benfiku za 17.000.000 evra. Čini se da je srpski napadač na pravom mestu...


tagovi

Darko Lemajićletnji prelazni rok 2021RFS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara