Moćna Belgija je na kraju probila bunker Finaca i ostavila ih da dva dana žive u agoniji

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.06.21. | 22:50

Crveni đavoli čekaju jednog od najboljih trećeplasiranih u osmini fidnala

Bio je Belgiji dovoljan i bod za prvo mesto, a remi bi i Fincima doneo sigurno drugo mesto i prolaz u osminu finala.

Ipak, Belgijanci su odigrali bez kalkulacija, napali i na kraju posle dugog mučenja konačno slomili bedem Finaca za konačnih 2:0 i maksimalan učinak posle grupne faze. Belgija ide na nekog od četiri najbolja trećeplasirana, a Fincima ostaje da naredna dva dana žive u agoniji i strepe hoće li se naći u grupi tih timova koji idu dalje. Kako sada stavri stoje, teško da će finska biti među četiri najbolja trećeplasirana. Potrebno im je da se baš nameste neki rezultati poput remija Hrvatske i Škotske, ubedljive pobede Španije nad Slovačkom ili ubeldjivog trijumfa Francza nad Portugalcima... Teško da će sve to da se poklopi.

Izabrane vesti

Belgijski selektor Roberto Martinez je večeras iskombinovao tim ali je dovoljno reći da su među ’rezervistima’ koji su večeras dobili šansu bili Eden Azar, Aksel Vitsel, Naser Šadli... I sa tim kombinovanim timom su Belgijanci bili apsolutni favorit ptrotiv Finske. Definitivno to nije bio B tim. Samo je bilo pitanje kakav će pristup imati Crveni đavoli i da li će igrati na ’siguran bod’ i kalkulisati.

Posle nekoliko minuta se videlo da će Belgijanci jurišati na pobedu, a Finci igrati klasičan bunker čekajući da Puki napravi neko čudo na protivničkoj polovini. Verovali su da mogu da odole Belgiji i osvoje zlata vredan bod sa kojim bi sigurno prošli u osminu finala. Na ruku im je išao i rezultat sa Parkena gde je Danska dominirala protiv Rusije.

Dominirali su Belgijanci u prvom poluvremenu, posebno dobar je utisak ostavio mladi Doku a jedina crna tačka je bio Eden Azar. Najskuplji igrač u istoriji Real Madrida je i večeras pokazao da nije ni senka onog majstora iz Čelsija... Čak i sa takvim Azarom su Belgijanci daleko bolji od Finaca. Držali su loptu, stvarali šanse, dominirali usvakom slislu ali je finski bunker sve izdržao.

Nastavili su Crveni đavoli da dominiraju i u drugom poluvremenu, ali je blistao Hradecki na golu Finske koja je prvi šut na utakmici imala tek posle sat vremena igre! Ne neki posebno opasan šut... Lukaku je napokon pogodio mrežu ali mu je gol poništen posle VAR snimka zbog bukvalno milimetarskog ofsajda.

I konačno je u 74. minutu pukao bunker debitanata sa severa. Vermalen je posle kornera tukao glavom u mesto gde se spajaju prečka i stativa a lopta se od golmana Hradeckog odbila u gol.

Finci više nisu imali ni snage, ni znanja da probaju da napasnu. Štaviše, pravda je ubrzo zadovoljena kada se Lukaku upisao u strelce posle još jedne genijalne lopte Kevina de Brujnea. A taj drugi gol bi mogao baš skupo da košta Fince jer su zahvaljujući njemu završili iza Ukrajine na tabeli trećeplasiranih i sad im je baš potrebno čudo u naredna dva dana. Do sada su oni pravili čuda ali sada više ništa ne zavisi od njih.

Finska - Belgija 0:2 (0:0)

/Hradecki 74ag, Lukaku 81/

Stadion: Stadion Sankt Peterburg. Sudija: Feliks Brih (Nemačka)

FINSKA (5-3-2): Hradecki - Raitala, Tojvio, Arajuri, O'Šognesi, Uronen (od 70. Alho) - Lod, Sparv (od 59. Šuler), Kamara - Pohnjapalo (od 70. Pohajnpalo), Puki

BELGIJA (3-4-3): Kurtoa - Bojata, Denajer, Vermalen - Trosar (od 75. Menije), De Brujne (od 90+1. Vanaken), Vitsel, Šadli - Doku (od 76. Batšuaji), Lukaku (od 84. Benteke), E. Azar



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara