Tim Šrajber (©Reuters)
Tim Šrajber (©Reuters)

Moćni Ćabijevi Farmaceuti, drugoligaši i… Ima li mesta za trećeligaša?

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.02.24. | 14:31

Kup Nemačke: Sarbriken eliminisao Bajern i Ajntraht, pa što bi se plašio i Borusije iz Menhengladbaha (20.30)

Čudan je Kup Nemačke ove sezone. Favoriti redom padaju. U borbi za pehar ostao je moćni Bajer Leverkuzen. Izabranici Ćabija Alonsa su lideri Bundeslige, na pragu su rušenje jedanaestogodišnje vladavine Bajerna. Farmaceuti su posle trilera eliminisali Štutgart u četvrtfinalu u utorak uveče, a do bitke za trofej ostali su u drugoligaši Kajzerslautern i Fortuna Diseldorf.

Ima li onda mesta i za trećeligaša? Logika kaže nema, ali.. Sarbriken je šokirao planetu eliminacijom Bajerna u osmini finala protekle jeseni, a da to nije slučajno pokazao je izbacio Ajntraht u prethodnoj rundi, a danas na noge trećeligašu stiže Borusija iz Menhengladbaha (20.45).

Izabrane vesti

Tim koji je eliminisao bavarskog giganta je tek na 12. mestu u trećem rangu takmičenja, tri meča je bez pobede, pa i dalje nije obezbedio opstanak. Ni forma Koltova nije zadovoljavajuća. Samo bod u prethodna tri kola Bundeslige. Poraz od Bajerna (1:3) za vikend je usledio, iako je Borusija povela.

20.45: (5,20) Sarbriken (3,80) Menhengladbah (1,68)

Japanac Ko Itakura se vratio sa Azijskog kupa, pa je u konkurenciji za tim gostiju. I dalje su povređeni Tomaš Kvansare, Maks Veber, Alasan Plea i Jonas Omlin. I domaćin neće biti kompletan. Nedostajui Patrik Šmit, Sebastijan Džejkob, Ričard Nojdeker i Dominik Beker. Najviše se očekuje od najboljeg strelca tima Kaija Brunkera koji je postigao devet golova.

KUP NEMAČKE - ČETVRTFINALE

Utorak

Leverkuzen - Štutgart 3:2 (0:1)

/Andrić 50, Adli 66, Ta 90 - Anton 11, Furih 58/

Sreda

20.45: (5,20) Sarbriken (3,80) Menhengladbah (1,68)

***kvote su podložne promenama

Utorak 30.01.

Sankt Pauli - Fortuna Diseldorf 2:2 (0:1) *penalima 3:4

Sreda 31.01.

Herta - Kajzerslauterm 1:3 (0:2)



tagovi

Kup NemačkeSarbrikenBorusija Menhengladbah

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara