Real Madrid - osvajač Superkupa Španije (©Reuters)
Real Madrid - osvajač Superkupa Španije (©Reuters)

Modrićev prvi gol najavio Realov prvi trofej u sezoni, Benzema i Kurtoa dotukli Baske (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.01.22. | 21:26

Madriđani rutinski do 2:0 i 12. pehara Superkupa

Nismo navikli da gledamo defanzivno nastrojen Atletik Bilbao. Probao je večeras Marselinjo da takvim pristuom iznenadi Karla Ančelotija, ali uzalud. Pehar Superkupa Španije 12. put ide u vitrine Santijago Bernabea.

Real je slavio 2:0 u Rijadu i osvojio prvi trofej ove sezone, prvi od povratka Karla Ančelotija na klupu. Najavio ga je prvi gol Luke Modrića ove sezone.

Izabrane vesti

Nastavio je sjajni vezista da pogađa makar jednom u svakoj sezoni od dolaska u Kraljevski klub iz Totenhema. Ovaj put je malo okasnio, ali je pogodio kada je bilo važno. I to na sjajan način, posle brze akcije iz koje je proigrao Rodriga na desnoj strani, a Brazilac posle prodora u kazneni prostor odložio loptu Modriću. Usledio je neodbranjiv šut sa ivice kaznenog ne samo za Unaija Simona nego i bolje golmane.

Sa 36 godina i 129 dana Luka Modrić je postao najstariji strelac u mečevima Superkupa Španije.

Bilo je to u 38. minutu, a na 2:0 povisio je Karim Benzema iz penala u 52. Ponovo je Modrić bio akter akcije iz koje se rodio gol. Po zemlji je u srcu kaznenog pronašao Benzemu, Francuz šutirao iz prve, a Jeraj laktom blokirao loptu. Sudija Cezar Soto pogledao je snimak i pokazao na belu tačku. Pročitao je Simon u koju će stranu Benzema šutirati, ali je najbolji strelac Madriđana to učinio perfektno.

Tek posle drugog gola Baski su zaigrali kao što umeju. Stvorili su nekoliko opasnih šansi, a ofanziva im je donela penal u 87. minutu pošto je Eder Militao rukama blokirao šut Raula Garsije. I ne samo to. Brazilac je morao u svlačionicu zbog, čini se, prestrogo pokazanog crvenog kartona.

Priliku da unese dramu u finiš utakmice, ipak, nije iskoristio upravo Garsija. Šutirao je snažno, po sredini, ali je Tibo Kurtoa odbranio nogom i sprečio neizvesnost u poslednjih nekoliko minuta.

Reprezentativac Srbije, Luka Jović, koji se nedavno oporavio od korone pa je doputovao sa ekipom u Saudijsku Arabiju, kao i prethodno u polufinalu protiv Barselone, nije ulazio u igru.

Inače, pehar Superkupa imaće posebnu vrednost za Marsela, pošto se 33-godišnji Brazilac izjednačio sa Pakom Hentom (igrao za Madriđane od 1953. do 1971.) kao najtrofejniji igrač u istoriji Real Madrida. Ovo mu je 23 trofej od kada je 2007. stigao iz Fluminensea.

SUPERKUP ŠPANIJE - FINALE (RIJAD)

Nedelja

Real Madrid - Atletik Bilbao 2:0 (1:0)

/Modrić 38, Benzema 52 pen/


tagovi

Real MadridAtletik BilbaoSuperkup ŠpanijeLuka Modrić

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara