Ćavi Ernandez (©Reuters)
Ćavi Ernandez (©Reuters)

Mogao bi da bude dobar spoj: Ajaks hoće Ćavija i sprema mu projekat

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.04.24. | 18:06

Posrnuli velikan iz Amsterdama još nema rešeno pitanje novog trenera

Dugo će se pričati o tome kako su Ajaksu gotovo preko noći sve srušilo kao kula od karata. Od skandala sa Markom Overmarsom, do neplanski odrađenih prelaznih rokova, što je dovelo do urušavanja tima i naposletku bune navijača. Ovih dana klub potresa još jedna neprijatnost zbog toga što je generalni direktor Aleks Krus navodno zloupotrebio položaj...

I dalje Ajaks ne može da se oporavi od svega što se dogodilo u poslednje dve godine, a čini se da bi dugo mogao da oseća posledice rada bez ikakvog dugoročnog plana. Liga šampiona više nije u planu, titula još manje zbog 28 bodova zaostatka za PSV-om... No, posrnuli velikan iz Amsterdama možda ima rešenje za delikatnu situaciju – Ćavija Ernadneza.

Izabrane vesti

Kako javlja katalonski Sport, Ajaks ozbiljno razmatra mogućnost da angažuje Ćavija za novog trenera. Šef stručnog štaba Kopljanika Džon van de Šip još je ranije najavio odlazak na kraju sezone, pa se uveliko spekuliše o tome ko bi mogao da postane kapetan broda koji tone.

Ćavi se nazire kao potencijalno rešenje, mada ne i jedino. Nekadašnji kapiten, danas trener Barselone planira da napusti tim u kojem je fudbalski ponikao po završetku sezone, mada se Đoan Laporta sada svim silama bori da ga zadrži što neće biti lak posao. U Ajaksu pažljivo motre situaciju, a kako se ističe još se nije dogodilo ništa konkretno, osim opipavanja pulsa u Ćavijevom okruženju.

Ovaj potez bi još i imao smisla jer se radi o igraču koji je bio zaštitno lice Barseloninog fudbalskog stila koji takođe gaji i Ajaks. Dva kluba povezuje i Johan Krojf, zbog čega je istorijski dosta sličnosti u načinu rada.

Ajaks bi Ćaviju ponudio mogućnost dugoročnog rada sa mladim i talentovanim sastavom koji bi podizao za budućnost. Dakle, ne bi imao pritisak moranja, već da se klub vrati korenima i ponovo zaigra fudbal sa dosta poseda i kratkih dodavanja.

Posle najnovijih izjava Đoana Laporte navodno nije isključeno da Ćavi nastavi boravak u Barseloni, uprkos tome što je sam izjavio da namerava da ode.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

Naravno, ostaje da se vidi kako će Barselona da završi sezonu. U Primeri je titula gotovo sigurno izgubljena zbog osam bodova zaostatka za Real Madridom, ali ostaje Liga šampiona u kojem sleduje teško četvrtfinale sa Pari Sen Žermenom.

Možda bi spoj Ajaksa i Ćavija bio odličan za obe strane.


tagovi

ĆaviAjaksBarselonaLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara