Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mojes ne odustaje od Milenkovića, ali se umešao Totenhem: Sparsi odustali od Japanca, hoće Srbina

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.08.21. | 18:21

Pregovori Vest Hema i Fjorentine su se odužili i tu svoju šansu vidi Totenhem

Veliki broj klubova stao je u red za usluge reprezentativca Srbije Nikolu Milenkovića. Vest Hem već neko vreme pregovara sa Fjorentinom, ali nikako da se dogovori sa italijanskim klubom oko obeštećenja. Priliku je ugledao Totenhem, koji traži još makar jedno pojačanje za zadnju liniju, a na Milenkovića motri već neko vreme.

Novi početak premijerligaške trke probudio je brojne ljubitelje ostrvskog fudbala koji sa nestrpljenjem očekuju prve duele u jednom od najkvalitetnijih šampionata na svetu, međutim uprkos izazovima koji ih očekuju već do kraja nedelje brojni premijerligaši još rade na formiranju timova za aktuelnu takmičarsku godinu, a takva situacija je i u redovima Čekićara.

Izabrane vesti

Interesovanje Vest Hema za Nikolu Milenkovića ne predstavlja tajnu, međutim prvi korak u pregovorima premijerligaša i Fjorentine nije doneo željeni epilog, a mediji sa Apenina tvrde da je zastoj predstavljala ponuda nedovoljna da zadovolji apetite čelnika na stadionu Artemio Franki. Isti izvori tvrdili su da su Čekićari iskazali spremnost da za srpskog štopera izdvoje 18.000.000 evra, ali da su dobili negativan odgovor.

Procena je da igrač koji je ušao u poslednju godinu ugovora sa klubom iz Toskane neće dobiti odrešene ruke za obeštećenje manje od 25.000.000 evra, a negativan odgovor na prvu ponudu nije potopio nade Vest Hema čiji je strateg na konferenciji uoči prvenstvene premijere protiv Njukasla zakazane za sutra govorio i na temu Milenkovića. Dejvid Mojes nije bio previše pričljiv na pomen Srbina, ali je to poglavlje ostavio otvoreno.

"Nikada ne govorim o igračima koji nisu naši. Svakako pokušavamo da zaoštrimo konkurenciju. Bilo je i ima ponuda za neke igrače, daćemo sve od sebe da pojačamo sastav do kraja prelaznog roka", izjavio je Mojes.

S obzirom da su se pregovori dve strane odužili, priliku je ugledao Totenhem. Naime, kako prenosi ugledni Skaj Sports, Pevci bi da umešaju prste i presele Milenkovića u svoje redove Čekićarima ispred nosa. Prva želja kluba iz Severnog Londona je bio Takehiro Tomijasu iz Bolonje, ali uprava nije uspela da pronađe zajednički jezik sa Italijanima. Pošto se ta priča odužila, Sparsi bi sada radije popularnog Blekija u svojim redovima. Poznato je i da je srpski reprezentativac odavno u tefteru sportskog direktora Totenhema Fabija Paratićija.

Totenhem je doveo Kristijana Romera iz Atalante, ali je ostao bez Tobija Aldevejrelda, koji je posle šest godina napustio klub i otišao u Al Duhail iz Katara za 13.000.000 evra. Na izlaznim vratima je i Serž Orije. Pevci bi da prodaju desnog beka jer zbog učešća na Kupu afričkih Nacija neće biti na raspolaganjuj treneru Nunu Espiritu Santu početkom naredne kalendarske godine. Milenković bi tako zakrpio dve rupe, s ozbirom da je pokriva i poziciju uz desnu aut liniju u odbrani.

Podsetimo, Milenković je među ljubičaste stigao iz Humske u julu 2017. godine za obeštećenje od 5.100.000 evra, a do sada je zabeležio 127 nastupa u svim takmičenjima i postigao 11 golova. Odličnim igrama reprezentativac Srbije postao je stub odbrane Viole i meta brojnih klubova poput Juventusa, Napolija i Lacija, a od eventualnog transfera zaradio bi i Partizan, kome pripada 10 procenata od naredne prodaje.



tagovi

Dejvid MojesNikola Milenković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara