Gatean Labord i Amin Guiri (Reuters)
Gatean Labord i Amin Guiri (Reuters)

Momak čudesnih nogu i usijane glave napustio Nicu, stigle pare i napadač kakav se čekao

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.09.22. | 22:13

Ren će rizikovati sa talentovanim ofanzivcem

Velika trampa u francuskom fudbalu poslednjeg dana prelaznog roka je ozvaničena sat vremena pred zatvaranje fudbalske pijace.

Ren je potvrdio da je iz Nice doveo supertalentovanog Amina Gurija, dok je u suprotnom smeru otišao Gatean Labord.

Izabrane vesti

Guiri je izdanak čuvene Lionove škole ali je iz kluba otišao pre dve godine nezadovoljan tertmanom i perspektivom koja mu se nudila. Nica ga je kupila za 7.000.000 evra i lansirala ga u ponajboljeg igrača tima. Čak se spekulisalo da će dobiti i poziv selektora Didijea Dešana. Zaista je odigrao sve sjajne sezone na Azurnoj obali.

A onda je dopšao novi trener Lusijan Favr i puklo je... Guiri se posvađao sa novim strategom Nice i odlazak je bio jedino rešenje. Guiri je zaista momak magičnih nogu ali i usijane glave. U stanju je sa loptom da uradi sve ali i da ponašanjem zatvori sva vrata.

Nica je došla u situaciju da mora da ga proda u samom finišu pijace i nije imala veliki pregovarački kapacitet jer su svi znali u kakvoj je situaciji sa Guirijem. Da je sve normalno, mogla je Nica da traži i 50.000.000 evra za Guirija. Ali ovako... Morala je da pristane na kompromise i da reši napetu situaciju.

Javio se Ren i ponudio da Nici pošalje novac i odličnog napadača Gaetana Laborda u zamenu za Guirija. Labord je pre koju godinu igrao sa Nicinim prvim napadačem Endijom Delorom u tandemu u Monpeljeu i bili su sjajni. Nica je rešila da ih opet spoji.

Kada se crta podvuče, Nica je Guirija poslala u Ren u transferu teškom 28.000.000 evra. Dobila je Laborda čija vrednost je procenjena na 10.000.000 evra i pride 18.000.000 evra u kešu.



tagovi

Amin GuiriGaetan Labord

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara