Adi Hiter (©Reuters)
Adi Hiter (©Reuters)

Monako izabrao Adija Hitera za novog trenera

Vreme čitanja: 1min | sub. 01.07.23. | 19:06

Povratak poslu posle godinu dana pauze

Posle samo četiri osvojena boda u poslednjih sedam kola i pada na šesto mesto, koje ne donosi Evropu, jasno je bilo da se Filip Klemon neće zadržati na klupi Monaka. Ubrzo po završetku sezone Kneževi su otpustili Belgijanca, ali se potraga za naslednikom odužila.

Po pisanju Lekipa, privodi se kraju, pošto su pregovori sa Adijem Hiterom u završnoj fazi, piše francuski list.

Izabrane vesti

Austrijanac je pažnju šire javnosti na sebe skrenuo osvojivši titule sa Red Bul Salcburgom i Jang Bojsom, da bi potom u sezoni 2018/2019 vodio Ajntraht do polufinala Lige Evrope. Vodeći klub iz Frankfurta dvaput je biran za najboljeg trenera Bundeslige, ali se po dolasku u Borusiju Menhengladbah nije proslavio. Tek deseto mesto na tabeli bio je povod da se Hiter sporazumno rastane sa klubom po završetku sezone 2021/2022, nakon čega godinu dana nije imao angažman.

Čini se da je došlo vreme za povratak poslu, a pozivu u Monako sigurno je doprineo jedan od direktora Kneževa, Tijago Skuro, koji je svojevremeno sarađivao sa Adijem Hiterom u Salcburgu.

Lekip navodi da se potpis ugovora očekuje u narednih nekoliko dana, ali je neizvesno hoće li novi trener biti na okupljanju tima zakazanom za ponedeljak. Svakako, tada će biti obavljeni lekarski pregledi na kojima njegovo prisustvo i nije neophodno.


tagovi

Adolf HiterMonakoLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara