Monako šalje Strahinju Pavlovića na pozajmicu u filijalu

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.07.20. | 11:58

Mladi Srbin bi mogao na kaljenje u Belgiju

Strahinja Pavlović bi mogao sledeće sezone da igra u Belgiji!

Mladi srpski štoper je od 1. jula član Monaka koji ga je zimus kupio od Partizana za 10.000.000 evra i ostavio ga na pozajmici u Humskoj do kraja sezone. Sada Kneževi razmišljaju o novoj pozajmici srpskog defanzivca.

Izabrane vesti

Dobro obavešteni Radio Monte Karlo koji je važi za najuticajniji medij u Francuskoj kada su u pitanju dešavanja sa fudbalske pijace, javlja danas da je Monako blizu odluke da pošalje Pavlovića na godinu u Serkl Briž. Reč je o filijali francuskog kluba u koju su prethodnih godina slati mnogi mladi igrači iz Kneževine.

Monako je postao vlasnik Serkl Briža od 2017. godine i od tada su tamo slati brojni fudbaleri iz Francuske. Nije slučajno što je Monako izabrao baš Serkl Briž za filijalu. Belgijska liga se prethodnih godina pokazala kao idealno tlo za kaljenje i napredak mladih fudbalera. Bila je fenomenalna odskočna daska brojnim današnjim fudbalskim zvezdama poput De Brujnea, Kulibalija, Milinković Savića i ostalih. Igra se brz, direktan i moderan fudbal što je najbolja uvertira za prelazak na viši nivo u Francuskoj, gde se igra fizički izuzetno zahtevan fudbal. Pogotovo za igrače poput Pavlovića, koji dolaze iz slabe srpske lige u kojoj se igra spor i zastareo fudbal.

Otkako je Monako preuzeo Serkl Briž, na pozajmice u Belgiju je slao: Pola Nardija, Rafaela Dijaru, Eldersona, Đordija Gaspara, Irvina Kardonu, Žonatana Meika, Adamu Traorea, Adrijana Bonđovanija, Loika Badijašilea, Žilijena Bjankona, Žilijena Serana, Džonatana Panza, Đordija Mbulu i Lajla Fostera. Uglavnom su to bili igrači iz omladinskog pogona, mada su neki, poput Mbule ili Panza, plaćeni po nekoliko miliona evra kada su kupljeni. Istina, nijedan nije bio tako skup kao Pavlović. Na pozajmicu u Serkl Birž će i senegalski vezista Frenk Kanute čiji transfer iz Peskare je Monako dogovorio pre nekoliko dana. 


tagovi

Strahinja PavlovićLetnji prelazni rok 2020letnji prelazni rok 2015

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara