Brel Embolo postiže gol (Reuters)
Brel Embolo postiže gol (Reuters)

Monako vlada Azurnom obalom, Nica je još raštimovana (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.09.22. | 22:43

Kneževi nastavljaju sa sjajnim partijama u gostima

Derbi Azurne obale pripao je objektivno jačem i boljem timu.

Monako je u gostima savladao Nicu 1:0 i najavio da se polako diže posle nekih čudnih rezultata na startu sezone.

Izabrane vesti

Iako se Nica ozbiljno pojačala ovog leta, promena trenera i dolazak čak 12 novih igrača su uticali da crveno-crni na početku sezone deluju kao raštimovan orkestar. Imaju samo jednu pobedu u šest utakmica. Monako je sa druge strane letos promenio tek dvojicu startera pošto im je otišao Orelijen Čuameni u Real ali je i on imao čudno otvaranje sezone. Kneževi igraju daleko bolje u gostima nego kod kuće gde su poraženi od Lansa i Troe a jedini bod su osvojili protiv Rena. Sa druge strane, u gostima su savladali Strazbur, sada Nicu, a remizirali su na Parku prinčeva što se u francuskim uslovima smatra najvrednijim bodom na strani.

Trener gostiju Filip Klemon je ostavio kapitena i prvu zvezdu Visama Ben Jedera na klupi. Verovatno zbog slabe forme najbolje igrača na startu sezone. Prednost je dobilo letnje pojačanje Brel Embolo i opravdao je poverenje. Bio je strelac jedinog gola na meču. Oba tima su krenuli sa formacijama 3-5-2 a u špicu je zaigralo i najnovije pojačanje Gaetan Labord koji je poslednjeg dana prelaznog roka došao iz Rena u trampi za novac i Amina Guirija. Labord je tako opet zaigrao u tandemu sa Endijom Delorom sa kojim je tri sezone u dresu Monpeljea terorisao protivnike u Francuskoj. Zajedno su tada dali 48 odsto svih golova Monpeljea. Međutim, večeras nisu bili u tom izdanju...

U prvih pola sata su snage bile izjednačene ali je Nica imala imao konkretnije i šanse od kojih je najbolji bio onaj koji je volejom završio Nikole Pepe. Ali pravo u golmana Nibela. tek u finipu poluvremena je Monako imao dobru šansu preko Golovina koji je šutirao pored gola. Stekao se utisak da su Kneževi fizički dominatnija ekipa i da Remzi prilično usporava igru Nice. Iako je Monako imao tečniju igru, Nica je bila bliža golu.

Gosti su bolje otvorili drugo poluvreme a njihov najraspoloženiji igrač Golovin je pogodio stativu. Kamara je dominirao sredinom terena i Nica je polako ostajala bez gasa. U 69. minutu je stigao momenat odluke. Embolo je posle centaršuta Enrike nadskočio Vitija koji je slabo procenio situaciju i glavom zatresao mrežu. Bio je to Monakov prvi udarac u okvir gola.

Tek u finišu je Nicu razmrdao ulazak Sofijana Diopa koji je pre nekoliko dana stigao baš iz Monaka. Imao je Diop i šansu u nadoknadi vremena ali je Nibel opet bio na visini zadatka.

FRANCUSKA 1 - 6. KOLO

Subota

Okser - Olimpik Marselj 0:2 (0:1)

/Žerson 8, Sančez 84/

Olimpik Lion - Anže 5:0 (2:0)

/Ekambi 31, 59, Lakazet 38, Lukeba 62, Dembee 88/

Nant - PSŽ 0:3 (0:1)

/Mbape 18, 54, Mendeš 68/

Nedelja

Monpelje – Lil 1:3 (1:1)

/Vahi 20 – David 41, 90+4, Gomeš 57/

Ajačio - Lorijan 0:1 (0:0)

/Utara 51/

Brest - Strazbur 1:1 (1:1)

/Les Melu 6 - Ažork 28/

Klermon - Tuluz 2:0 (0:0)

/Gonalon 46, Čam 90+6/

Rems - Lans 1:1 (0:0)

/Balogun 71 - Openda 82/

Troa - Ren 1:1 (1:0)

/Ugbo 15 - Santamarija 48/

Nica - Monako 0:1 (0:0)

/Embolo 69/



tagovi

Brel Embolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara