Hesus Korona sa saigračima (©Reuters)
Hesus Korona sa saigračima (©Reuters)

Monći i dalje insistira na Koroni... Ali, Hesusu

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.09.20. | 12:01

Sevilja traži još jedno pojačanje za novu sezonu

Nimalo ne laska Hesusu Koroni prezime koje nosi u ovo vreme pandemije Covid-19 i globalne ekonomske krize, ali dok ceo svet pokušava da se reši najveće moderne pošasti, za meksičkim reprezentativcem Sevilja i Porto vode žestoke pregovore.

Sportski direktor osvajača Lige Evrope Monći insistira na dovođenju meksičkog univerzalca po instrukcijama Đulena Lopetegija. Nekadašnji selektor Španije smatra da bi Koronina svestranost, a pogotovo mogućnost da pokrije oba boka podjednako dobro, mogla i te kako da znači Sevilji u sezoni povratka u Ligu šampiona i što veću konkurentnost u Primeri tokom narednih meseci.

Izabrane vesti

Radio Sevilja javlja da je Monći u poodmakloj fazi pregovora sa kolegama iz Porta, ali da u ovim trenucima nikako ne mogu da premoste prepreku u vidu obeštećenja. Naime, Porto za Koronu traži 25.000.000 evra, što je za Sevilju u ovom trenutku previše, pogotovo jer je nedavno platila 10.500.000 evra bez bonusa za levog beka lisabonskog Sportinga Markosa Akunju, a pre toga otkupila Susa od Milana za 25.000.000 evra i Bona od Đirone za 4.000.000 evra, pa dovela i Oskara Rodrigeza od Real Madrida za još 13.500.000 evra. Sevilja je za kratko vreme utrošila preko 53.000.000 evra, pa se platežna moć kluba smanjila, jer još nije prodat nijedan fudbaler iz tima za kojeg je procenjeno da može da donese astronomsku zaradu. Dijega Karlosa, pre svega, ili na kraju Lukasa Okamposa.

Monći pokušava da ubedi čelnike Porta da smanje cenu, pošto Korona sa Zmajevima ima ugovor još do juna 2022. godine, mada i otkupnu klauzulu od 50.000.000 evra. 

Korona bi svakako bio izuzetno pojačanje za Sevilju, jer bi mogao da rastereti kapitena Hesusa Navasa, što će mu verovatno biti prvenstveni zadatak sad kada je Markos Akunja već tu…



tagovi

Hezus KoronaLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara