Markos Akunja (©Reuters)
Markos Akunja (©Reuters)

Monći opet izvukao keca iz rukava – ni bolja, ni jeftinija zamena za Regilona

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.09.20. | 09:20

Sevilja opet dovodi kvalitetno pojačanje za male pare

Nije to nikakva tajna - Monći je među najvećim majstorima svog zanata. Toliko je puta dosad iz potpune anonimnosti izvlačio vrhunska pojačanja za male pare i jako je uzak krug ljudi iz fudbalskog sveta koji tako nešto mogu da urade. Doduše, ovog puta se Monći opredelio za i te kako poznato ime, ali ako sve bude prošlo kako treba, biće to još jedno spektakularno pojačanje Sevilje za gotovo smešnu sumu novca.

Serhio Regilon ostaje tiha patnja Sevilje, Nervion će pojačati - Markos Akunja! Argentinski univerzalac po levom boku stiže u Andaluziju najkasnije u narednih 48 sati kako bi obavio sve potrebne procedure - od lekarskih pregleda, do potpisivanja ugovora i ozvaničenja saradnje. Portugalska Abola piše da su Sevilja i lisabonski Sporting u subotu uveče zaključili pregovore i dogovorili posao koji će osvajača Lige Evrope koštati manje od 13.000.000 evra! Preciznije, fiksni deo obeštećenja biće 10.500.000 evra, a još 2.000.000 evropskih novčanica moglo i da pristigne na račun Sportinga na osnovu raznih bonusa.

Izabrane vesti

Zaključak se jasno nameće - Sevilja nije mogla da pronađe ni bolju, ni jeftiniju zamenu za Serhija Regilona. Monći jeste dugo insistirao na novopečenom španskom reprezentativcu, ali jednostavno dogovora sa Realom nije bilo. Sevilja je nudila prvo da još jednom pozajmi Regilona, pa da ga onda otkupi, što je Real odbio jer su pare u Madridu potrebne odmah. Onda taman kada je Sevilja rešila da plati minimalnu traženu sumu od 20.000.000 evra, u igru se uključio Mančester junajted, zbog čega je Florentino Perez odmah podigao cenu na 30.000.000 evra. To je suma koju Sevilja zbog aktuelne krize ne može da plati i jednostavno su Monći i njegovi saradnici bili prinuđeni da pronađu alternativno rešenje. A to je upravo Markos Akunja.

Argentinca na stadionu Ramon Sančez Pizhuan čeka ugovor na četiri godine i automatsko mesto u startnoj postavi. Akunja je u sezoni za nama ponovo bio među najboljima u Sportingu, a iza sebe je ostavio dva pogotka i četiri asistencije u svim takmičenjima. Akunja je u Sportingu poslednje tri godine, a stigao je iz argentinskog Rasinga za bezmalo 10.000.000 evra. 

Akunja će biti treće pojačanje Sevilje, pošto su prethodno došli Oskar Rodrigez iz Real Madrida za 13.500.000 i Ivan Rakitić iz Barselone za 1.500.000 evra. Šestostruki osvajač Lige Evrope otkupio je takođe i Susa od Milana za 24.000.000 i Bona od Đirone za 4.000.000 evropskih novčanica. 

Odličan tim ponovo slaže Monći!



tagovi

Markos AkunjaLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara