Roni Lopes (©Braga)
Roni Lopes (©Braga)

Monćijev naslednik krenuo na posao: Rekordno pojačanje otišlo za pola miliona, prvi transfer za 10.000.000

Vreme čitanja: 1min | sre. 02.08.23. | 19:13

Roni Lopes u Bragi, Đibril Sou u Sevilji

Monći je zaludeo Evropu pošto je iz godine u godinu uspevao da rasproda glavne igrače za silne milione i ako ništa drugo pronađe naslednike kadre da osvoje Ligu Evrope, ali i njemu se smučilo da iznova i iznova sastavlja novi tim, pa je ovog leta napustio finansijama limitiranu Sevilju. Njegov naslednik Viktor Orta konačno se dao u akciju.

Danas dva velika posla na stadionu “Sančez Pishuan”. Orta je dogovorio prvo pojačanje, pošto je utanačio sve oko svog prvog novajlije u Sevilje. Iz Ajtrahta iz Frankfurta stiže 26-godišnji centralni vezni Đibril Sou.

Izabrane vesti

Sevilja će na ime obeštećenja platiti 10.000.000 evra fiksno, a još 3.000.000 Ajntraht bi mogao da zaradi u bonusima. Sam igrač će potpisati ugovor na pet godina i odmah se pridružiti ekipi na pripremama u San Francisku.

Sa druge strane, Orta se rešio ugovora 27-godišnjeg Ronija Lopesa, koji je 2019. stigao iz Monaka za 25.000.000 evra i u to vreme bio rekordno plaćeno pojačanje Sevilje. Međutim, bio je to Monćijev promašaj. Usledile su brojne pozajmice. Nica, Olimpijakos, prošle sezone Troa u kojoj je postigao sedam golova i namestio još pet, ali nikoga u Andaluziji nije ubedio da je igrač za Sevilju.

Štaviše, Orta toliko ne veruje u njega da ga je pustio da ode u Bragu, protivnika TSC-a u trećem kolu kvalifkacija za Ligu šampiona, za svega 500.000 evra. Doduše i 20 odsto od naredne prodaje. Ako tu uopšte bude bilo iole ozbiljnog novca. 

 


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Roni LopešĐibril Sou

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara