(©AFP)
(©AFP)

Monterej zatrokirao, 19 slučajeva virusa korona i 16 dana pauze ostavili trag (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.02.21. | 06:50

Puebla uspela da osvoji bod protiv verovatno prvog favorita za titulu

Virus korona pomerio je duel Pueble i Montereja pošto je u redovima petostrukog šampiona Meksika konstatovano čak 19 pozitivnih testova, od čega čak 11 među igračima. Zbog toga je Monterej morao na pauzu od čak 16 dana, a kada se posle dobrog zaleta na taj način izgubi korak, to mora da se preslika na rezultate...

Monterej je jedva iščupao bod u Puebli pošto je odigrao samo 0:0. Utakmica je bila uglavnom jednolična, bez mnogo uzbuđenja i opasnih šansi ispred oba gola. Monterej je brzo izgubio dah i posle nešto boljeg početka u uvodnih 20 minuta pao u senku rivala. Prvi ozbiljan pokušaj imao je Danijel Agilar u devetom minutu kada je raspalio plot sa oko 25 metara, ali je Luis Kardenas ostao maksimalno pribran i sa dve-tri dobre intervencije praktično najavio kasniju dominaciju svog tima koji je kasnije diktirao tempo susreta. Samo minut posle Agilara probao je Rohelio Funes Mori, ali je njegov pokušaj pročitao Antonio Silva. 

Izabrane vesti

Kako je vreme odmicalo Monterej je srljao iz greške u grešku, bio potpuno van ritma i često gubio duele na sredini terena, što je dovelo do toga da Puebla ima nekoliko pokušaja ka golu. Puebla se opredelila za pokušaje sa distance. Pre svega preko Danijela Agilara, ubrzo i preko Santijaga Ormenja i Uga Gonzaleza, što je golman Luis Kardenas uspešno rešio u svoju korist u sve tri situacije. Već na startu drugog poluvremena domaćin je opet pripretio. Ovog puta je sreću okušao Salvador Rejes posle dobrog prodora po levoj strani, ali je Kardenas poput mačke i ovaj put bio maksimalno siguran.

Najbolju šansu na meču Monterej je propustio u 55. minut, kada je Migel Lajun pripretio van kaznenog prostora. Umesto da zatrese mrežu, lopta je protutnjala kraj stative. Do kraja susreta gosti su imali još samo dva pokušaja, ali su Aviles Urtado i Funes Mori bili daleko od toga da obraduju navijače.

Rajados je ovog puta pucao samo ćorcima, što je potpuno razumljivo gledajući da je najveći deo tima bio van trenažnog procesa preko dve sedmice.

MEKSIKO 1, KLAUSURA – 4. KOLO

Petak

Tigres – Nekaksa 1:1 (1:1)

/Salsedo 45 - Baragan 34/

Subota

Mazatlan – Pačuka 1:0 (1:0)

/Aristugueta 44/

Nedelja

Gvadalahara - Huarez 1:2 (0:2)

/Masijas 78 - Leskano 10, Garsija 29/

Kruz Azul - Keretaro 4:1 (3:1)

/Alderte 23, Pineda 37, Rodrigez 45, Ernandez 74 - Sepulveda 42/

Tihuana - Toluka 3:2 (3:1)

/Manotas 13, Martinez 21, Sansores 24 - Kanelo 37, Barbijeri 54/

Pumas - Atlas 0:0

Ponedeljak

Santos Laguna - Klub Amerika 1:1 (0:1)

/Munjoz 82 - Martin 44/

Utorak

Leon - Atletiko San Luis 3:1 (0:0)

/Davila 62, 78, Meneses 88 - Berterame 74/

Sreda

Puebla - Monterej 0:0



tagovi

MonterejPueblaHavijer AgireMeksiko 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara