Memfis Depaj (Reuters)
Memfis Depaj (Reuters)

Morala da ulazi i teška artiljerija, proradio Memfis, Atletiko je u osmini finala

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.01.24. | 18:14

Lugo pao teže nego što se očekivalo

Krenuo je Čolo Simeone sa nešto šarenijim sastavom na gostovanju trećeligašu Lugu ali je vrlo brzo morao da se uozbilji kako bi se dokopao plasmana u osminu finala Kupa kralja.

Tek kada je Simeone sa klupe uveo nosioce igre poput Kokea, De Pola, Grizmana, Ljorentea, madridski tim je slomio otpor žilavog domaćina i pobedom 3:1 obezbedio plasman u narednu rundu.

Izabrane vesti

Sjajna atmofsera i krcate tribine su dočekali Madriđane u Galiciji, a posle samo dva minuta igre je karnevalsko raspoloženje splasnulo. Rezervisti Saul, Galan i Korea su iskreirali vođstvo i zahvalili se Čolu na ulogama startera. Ipak, posle toga je Atletikov trener imao priličan broj razloga da se zamisli o kvalitetu igrača sa klupe. Osim Memfisa Depaja koji je bio konstantna opasnost.

Holanđanin je propustio dve dobre šanse za 2:0 a onda je usledila kazna. I erupcija radosti na tribinama. Antoneti je u duelu prvo bio bolji od Himeneza, potom i od Sojundžua i na kraju je matirao Oblaka za odlazak na poluvreme sa nerešenim ishodom.

Simeone je na poluvremenu uveo Kokea, Grizmana i De Pola, a posle 20 minuta mu se vratilo. Depaj je nakon solo prodora krunisao dobru partiju. Desetak minuta kasnije je drugim golom rešio utakmicu. Molina i Ljorente su probili po desnom krilu, a Španac je servirao zicer Depaju koji je izrastao u junaka utakmice. Bio mu je potreban jedan ovakav meč da se pokaže kao fudbalski živ igrač. Povrede su mu načele samopouzdanje u prethodnom periodu i osim pobede, Depajova današnja igra je najveći profit za Atletiko.  

Ubrzo ga je zamenio Morata koji je propustio dobru priliku u finišu meča ali Atletiko je dobro zabarikadirao prilaze golu pa je 3:1 bilo sasvim dovoljno za miran finiš.



tagovi

LugoKup kraljaMemfis Depaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara