Alvaro Morata (©Reuters)
Alvaro Morata (©Reuters)

Morata: Dobio sam tretman kakav zaslužujem, zato sam i ostao za manje para nego što sam mogao da uzmem

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.10.23. | 10:02

Španski napadač o letošnjim razgovorima sa Dijegom Simeoneom

Već nekoliko godina unazad jedna od tema prelaznih rokova je Alvaro Morata. Iskusni Španac igrao je za Real Madrid, Juventus, ponovo Real, pa Čelsi, Atletiko Madrid, opet Juventus, da bi se prošle sezone vratio u Atletiko. I, opet je letos njegovo ime često dovođeno u vezu sa drugim klubovima.

Pominjalo se da bi 30-godišnji Morata mogao još jednom da zaigra u Italiji, u Milanu ili Romi, a u jednom momentu činilo se i da je blizu odlaska u Al Tavon iz Saudijske Arabije koji mu je nudio fantastičnih 50.000.000 evra godišnje. Izabrao je, ipak, ostanak u Atletiko Madridu, a u razgovoru sa španskim novinarima pred duele svoje selekcije sa Škotskom i Norveškom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo objasnio je i zbog čega.

Izabrane vesti

Iako je kao mlad prošao kroz škole oba madridska velikana, debitovao kao profesionalac u dresu Reala, Morata nikada nije krio ljubav prema crveno-belim prugama. Ipak, ostanak u Atletiku bio je doveden u pitanje zbog nezadovoljstva minutažom koju mu je prošle sezone davao Dijego Simeone.

Zbog toga je iskusni golgeter tražio razgovor sa trenerom i rukovodstvom Jorgandžija.

"Tačno je da smo pričali tokom leta. Želeo sam da znam da li me klub smatra važnim igračem i da li ću igrati više u odnosu na prošlu sezonu, jer mislim da nisam igrao dovoljno. Bio sam blizu odlaska jer nisam imao tretman kakav zaslužujem. Sada je drugačije, na razgovoru koji smo imali rečeno mi je da u klubu žele da ostanem. Bio je to konstruktivan razgovor, koji mi je dosta značio", istakao je Morata.

Španac je želeo da zna i šta saigrači i drugi ljudi u klubu misle o njemu.

"Pored razgovora sa Simeoneom bitno mi je bilo i kako me saigrači vide. Oni znaju da nekada dajem golove, nekada ne, ali ću svaki put 'poginuti' za pobedu Atletiko Madrida. San mi je da osvojim titulu sa ovim klubom. To mi je važnije od novca. Mogao sam da se vratim u neku drugu državu, gde me više cene, ali osećaj da bih mogao da budem šampion sa Atletiko Madridom za mene ima veću vrednost. Svako leto imam po nekoliko opcija za izbor kluba, ali moja prva opcija je uvek bio Atletiko Madrid", uverava Morata, koji je u jednom trenutku bio i blizu odlaska u Barselonu.

Prošle sezone napadač Atletiko Madrida dao je 15 golova, od kojih 13 u prvenstvu Španije i dva u Kupu kralja. Ove je već na sedam - pet u Primeri i dva u Ligi šampiona.

"Nadam se da će sezona nastaviti da ide uzlaznom putanjom. Prvo da pobedimo ove dve utakmice u reprezentaciji, čime bismo se značajno približili plasmanu na Evropsko prvenstvo. Imam osećaj da bi ova sezona mogla da bude sjajna. Dobro se osećam i u klubu i u reprezentaciji, mislim da nikada nisam imao priliku da toliko igram", zaključio je Morata.


tagovi

Alvaro MorataAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara