Alvaro Morata (Reuters)
Alvaro Morata (Reuters)

Morata menja Tavambu? Saudijci nude Špancu 50.000.000 evra godišnje

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.06.23. | 17:10

Al Tavon želi da angažuje napadača Atletiko Madrida, ali osim novca nema mnogo toga da ponudi

Nisu se Saudijci šalili izrazivši nameru da petro-dolarima stvore jednu od najmoćnijih liga na planeti. Činjenica, proces će biti dug i mukotrpan, niko ne garantuje da će projekat u potpunosti zaživeti, ali je posle Kristijana Ronalda na Arabijsko poluostrvo stigao i Karim Benzema, dok je Ngolo Kante takođe nadomak prelaska u Al Itihad. Ponude imaju Rijad Marez, Luis Alberto, a još jedna faraonska stigla je na adresu Alvara Morate - ni manje, ni više nego 50.000.000 evra godišnje.

Napadaču Atletiko Madrida ugovor nudi Al Tavon, klub koji je sezonu 2022/23 okončao na petoj poziciji državnog prvenstva. Jasno da bi Španc potencijalno predstavljao najveće ime u istoriji popularnih Vukova, te da je viđen kao neprikosnovena prva opcija u špicu napada, mestu koje godinama unazad pripada nekadašnjem fudbaleru Partizana Leandreu Tavambi. Eventualno bi moglo da se priča o tandemu Kamerunca i Španca, mada Al Tavon uglavnom igra u sistemu sa jednim napadčem.

Izabrane vesti

Saudijci imaju novca, ali mimo njega ne mogu baš mnogo toga da ponude Morati. Da imao bi višestruko veću platu nego u Atletiku, što jeste razlog da se razmisli o ponudi, ali na listi za i protiv, deluje da je više onih negativnih argumentata. Morata ima 30. godina, samim tim još vremena i snage da pruži plodonosne partije u Evropi. Španska Marka tvrdi da su mu kod promena sredine uvek na prvom mestu bile privatne, odnosno porodične okolnosti. A ovo bi bila suviše radiklna promena za njegovu porodicu, odnosno četvoro male dece.

Pritom, Al Tavon nije klub iz dva najveća saudijska grada, Rijada i Džede, već se nalazi u Burajdi, centralnoj tački El Kasim regiona i ne predstavlja idilično mesto za život. Još jedan protiv argument predstavlja i to što Al Tavon nije klub koji poslovično pretenduje na titulu.

Morata je pre nedelju dana produžio ugovor sa Jorgandžijama do 2026. godine, što ne mora nužno da znači da će ga ispuniti do kraja. Ipa Al Tavon nije tako atraktivna opcija. Naročito jer Španac ima otkupnu klauzulu postavljenu na svega 10.000.000 evra, duplo manju od njegove aktuelne tržišne vrednosti


tagovi

Alvaro MorataAl TavonAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara