Alvaro Morata (©Reuters)
Alvaro Morata (©Reuters)

Morata: Želim titulu sa Atletikom pre nego što se povučem iz fudbala

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.09.23. | 02:32

Junak madridskog derbija sijao od sreće posle dva gola bivšem klubu

Često je Alvaro Morata bio na meti kritika, ali je u madridskom derbiju zapušio usta „nevernim Tomama“. Pokazao je da u njemu i dalje bukti vatra, da ga i dalje nije izdao golgeterski instikt. Dva trzaja glavom, dva pogotka u mrežu Kraljevića, melem su na rane čete Čola Simeonea koja je prošle nedelje razbijena u Valensiji u Primeri, dok je na startu Lige šampiona osvojen samo bod u Rimu protiv Lacija.

Morata je dobio poverenje Argentinca da počne meč zajedno sa Francuzom Antoanom Grizmanom, a pre Holanđanina Memfisa Depaja, i to je bio pun pogodak dugogodišnjeg kormilara Madriđana. Pao je ove sezone konačno Real, koji se na startu šampionata izvlačio pogocima Džuda Belingema u sudijskim nadoknadama. Sada nije bilo spasa za tim Karla Ančelotija.

Izabrane vesti

Želeo sam da pomognem ekipi da pobedi. Prošle nedelje u Valensiji nismo bili dobri, u Rimu nije bilo prijatno i danas nam je bilo potrebno, to je injekcija samopouzdanja. Već je gotovo, imamo ovu veoma važnu nedelju“, rekao je Morata.

Reprezentativac Španije veruje da je ovo nagoveštaj boljih igara kako njega, tako i tima.

"Ako postoji nešto za šta mislim da sam s vremenom popravio, to je da sam spremniji. Kada dostigneš punu zrelost, a moraš da odeš u penziju, šteta je. Ne mogu da kontrolišem šta svi ljudi misle, ponekad moj rad bude prepoznat, a ponekad i ne. Ono što želim je da se povučem iz fudbala pošto osvojim titulu sa Atletikom“.

Letos je bio na pragu odlaska iz voljenog kluba.

Ne kontrolišem ni tržište ni štampu, imao sam mogućnosti, seo sam sa trenerom i razgovarali smo licem u lice. Rekao sam im šta ima i rekli su mi da se ne pomeram odavde. Osećam se sada važnijim nego što sam se osećao prošle godine“.

Četvrtak, 21.30: (3,45) Osasuna (3,45) Atletiko Madrid (2,25)

Morata najavljuje trofeje za Atletiko.

Svi imamo isti cilj na umu, da osvojimo ligu i Atletiku donesemo i Ligu šampiona. Za nas je bio važan meč protiv Reala. Pre neki dan smo u Rimu ostali brutalno bespomoćni. Ovo je dobro za podizanje morala. Veoma smo srećni i veoma pozitivni trenutno“, zaključio je napadač Atletika koji je nekada branio boje Reala, ali je isticao da njegove srce uvek kucalo za Jorgandžije.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------


tagovi

PrimeraAtletiko MadridAlvaro MorataRealReal Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara