Soči je igrao protiv Partizana u kvalifikacijama za Ligu konferencije (©Starsport)
Soči je igrao protiv Partizana u kvalifikacijama za Ligu konferencije (©Starsport)

Moskovljani se nadaju da Soči nije odustao od titule

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.04.22. | 10:24

Tim sa kojim je Partizan igrao letos u Evropi dočekuje lidera ruskog šampionata Zenit u nedelju od 18 časova, a Dinamu i CSKA je potrebno da ostane neporažen

Šampionska trka u Rusiji polako se privodi kraju. Lider i aktuelni prvak Zenit ove nedelje od 18 časova je na jednom od najtežih zadataka do kraja šampionata, gostuje Sočiju i u obavezi je da pobedi ukoliko želi da sačuva +5, odnosno +6 u odnosu na moskovske timove Dinamo i CSKA.

Do kraja lige je ostalo još osam kola, ali kako je Zenit u ovoj sezoni već igrao protiv gotovo svih najvećih rivala, jasno je da je najveći favorit da osvoji četvrtu uzastopnu titulu. Od teških mečeva ima samo još da gostuje poprilično lošem Spartaku u Moskvi i podmlađenom Krasnodaru. Za to vreme, Dinamo i CSKA će se tek sastati u direktnom duelu, posle kojeg će neko od njih ostati bez šanse da se bori za tron.

Izabrane vesti

Međutim, za izabranike Sergeja Semaka je ipak najvažnije da idu korak po korak. Soči je četvrti na tabeli, do nedavno je konkurisao i za sam vrh, ali kada je postalo izvesno da ruski timovi neće igrati u takmičenjima UEFA sledeće sezone kao da je ovosezonski rival Partizana u Ligi konferencije izgubio motivaciju. U poslednja dva kola je izgubio bodove tamo gde kandidat za titulu nikako ne sme da se saplete, odigrao je 0:0 sa Himkijem i izgubio je od Krilja Sovjetova sa 3:2.

Zenit se jesenas mučio sa Sočijem na svom terenu, poražen je u Sankt Peterburgu sa 2:1. To je ujedno bila prva pobeda tima iz grada sa obale Crnog mora nad klubom od kojeg je praktično nastao. Podsetimo, Soči je osnovan 2018. godine relokacijom Dinama iz Sankt Peterburga, Zenitove filijale. Prvu sezonu u drugom rangu je igrao sa Zenitovim omladincima koji su tu bili na pozajmici.

18.00: (4,90) Soči (3,60) Zenit (1,75)

Današnji susret biće šesti takmičarski između ove dve ekipe. Samo na prvom 2019. godine nije došla igra GG, Zenit je tada slavio sa 2:0. Od tada je pobedio tri puta sa po 2:1, jednom 3:1, a seriju poraza Soči je prekinuo ove sezone.

Kada bude počinjala utakmica na jugu Rusije, tada će već biti poznat rezultat još jednog derbija 23. kola Premijer lige. Od 13 časova će Krasnodar da dočeka Dinamo iz Moskve.

Od kako je počeo rat u Ukrajini svi očekuju da krene strmoglav sunovrat Krasnodara, pošto su mu otišli svi stranci, ali to nikako da se desi. Zapravo, Bikovi nemaju još poraz u 2022. godini, iz tri prvenstvena meča su zabeležili dve pobede, nad Uralom i Spartakom sa po 2:1 i remi sa Ufom (1:1). Krasnodar se sada potpuno oslonio na snage iz svoje omladinske škole, a rezultati ne trpe.

Ipak, neće biti iznenađenje ukoliko Dinamo nanese Bikovima poraz. Policajci su najveći hit ove sezone, drugi su na tabeli i imaju sedam bodova više od Krasnodara. Šampionske ambicije im je malo poljuljao Rostov u prošlom kolu, odigrali su 1:1, a bod su spasili pogotkom Fedora Smolova iz penala u 90. minutu.

Bio je to drugi meč u poslednja tri kola na kojem Moskovljani nisu pobedili. Zato im je važno da se u Krasnodaru vrate na pravi put. U novembru su ga savladali sa 1:0, bila je to četvrta uzastopna pobeda Dinama nad Bikovima.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

PREMIJER LIGA RUSIJE – 23. KOLO

Petak

Rubin - Himki 2:3 (0:0)

/Onuga 56, Tihi 84ag - Glušakov 60, Kukarčuk 62, Volkov 90/

Subota

Arsenal Tula - Akhmat 0:0

Krila Sovjetov - Ufa 1:2 (0:1)

/Kostanca 68 - Zuhravalev 12, Agalarov 87/

Rostov - Nižnji Novgorod 1:2 (1:2)

/Šehtinin 25 - Enin 7, Stoski 45/

Lokomotiva - Spartak 1:0 (0:0)

/Isidor 85/

Nedelja

13.00: (3,50) Krasnodar (3,45) Dinamo M. (2,10)

15.30: (1,42) CSKA M. (4,30) Ural (8,50)

18.00: (4,90) Soči (3,60) Zenit (1,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rusija 1SočiZenitCSKA MoskvaDinamo MoskvaKrasnodar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara