(©HSKZrinjski)
(©HSKZrinjski)

Mostar u euforiji, Zrinjski diže šampionski pehar

Vreme čitanja: 4min | pet. 29.04.22. | 11:25

Novi prvak će u prazničnoj atmosferi da dočeka Široki Brijeg (petak, 20) na otvaranju 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine

Do kraja tekuće sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ostalo je još šest kola, u kojem će se voditi velike borbe za opstanak i za izlazak u Evropu. Novi prvak je Zrinjski, a upravo će iz Mostara startovati 28.kolo, gde će večeras Plemići podići šampionski pehar.

Iako su još pre dva kola matematički osigurali šampionsku titulu, iz tabora Zrinjskog najavili su da to neće uticati na njihove igre u nastavku sezone. Sve to potvrdili su još u prošlom kolu kada su u jednoj fudbalskoj lepotici savladali Željezničar sa 2:1.

Izabrane vesti

Rekao je tad samouvereno trener Plemića, Sergej Jakirović, da mu je cilj da pobedi sve utakmice do kraja, i da Nemanja Bilbija obori rekord najboljeg strelca u istoriji Premijer lige. Mnogi drugi rekordi već su oboreni od strane Zrinjskog, ali se u taboru Mostaraca očigledno time ne zadovoljavaju, i kao gladne zveri u potrazi za plenom kidišu na protivnike. Tim kojim komanduje Sergej Jakirović nanizao je 17 mečeva bez poraza (16 pobeda i jedan remi), a želja svih u klubu je da taj niz produže, ako je moguće, i do kraja sezone.

Naplata svega onoga dobrog što su uradili ove sezone, doći će večeras. Mostar je u euforiji, a šampionski šampanjac se ohladio taman toliko da se večeras otvori i proslavi sedma klupska titula prvaka BiH. Zrinjski će u hercegovačkom derbiju ugostiti starog rivala, ekipu Širokog Brijega, i nastojati da novim trijumfom razveseli navijače i da to bude samo uvertira u veselu noć koja će sasvim sigurno vladati ulicama Mostara.

Uprkos tome što smo osvojili titulu, mi ne želimo stati. Atmosfera u timu je odlična, a momci su jako motivisani, jer vidim da su čak i na treningu jako tužni i ljuti kada izgube, tako da ne sumnjam u pristup. Hercegovački derbi sa Širokim Brijegom je uvek prestiž. Oni su promijenili trenera. Došao je Ivica Barbarić, te očekujem još veću disciplinu kod njih u ekipi jer znam kako Ivica razmišlja. Moramo da budemo pravi, uz maksimalan pristup i energiju, ako želimo da osvojimo tri boda i obradujemo naše navijače. Želimo da osvojimo nova tri boda, bez primljenog gola, ali naravno pitaće se nešto i Široki Brijeg. Oni takođe žele nešto da naprave u ovoj utakmici, međutim mi želimo da ponovimo igre koje smo do sada prezentovali. Takođe, verujemo da će stadion biti puniji nego protiv Sarajeva, pošto je službena dodela pehara i medalja” istakao je šef struke Zrinjskog Sergej Jakirović.

20.00: (1,33) Zrinjski (4,70) Široki Brijeg (8,50)

Jedna od retkih ekipa koja će u nastavak sezone ući bez ikakvog rezultatskog imperativa je upravo Široki Brijeg. Kako god se okončala večerašnja utakmica, a i sve preostale, oni će prvenstvo završiti na sredini tabele. Ipak, u timu sa Pecare nisu bili zadovoljni mini serijom loših rezultata, pa su pre dva kola postigli dogovor o sporazumnim prekidom saradnje sa mladim stručnjakom Jurom Ivankovićem, kojeg je nasledio iskusni strateg Ivica Barbarić. Upravo će 60-godišnji hrvatski trener večeras debitovati na klupi širokobriježana, ali se postavlja pitanje može li i koliko motivisati svoje igrače u duelu, koji sa sobom ne nosi apsolutno nikakav rezultatski značaj, osim prestiža.

U poslednje četiri utakmice, Širokobriježani su upisali samo jedan bod, i to domaći sa Posušjem, dok su u preostala tri susreta upisali poraze, pa to može biti svojevrstan alarm da se nešto mora menjati. A polazna tačka mogla bi da bude novi trener.

Ne dolazim s čarobnim štapićem. Ne trebamo se lagati, dolazim u ekipu koja je potonula. Puno je lakše i ugodnije raditi u pozitivnom okruženju i atmosferi, ali situacija je takva kakva jeste. Ipak, ne zanimaju me nikakvi alibiji, moramo raditi u ovim uslovima. Teren će biti jedino merilo svima nama“, rekao je u uvodnom predstavljanju novi trener Širokog Ivica Barbarić.

Ovo će biti 69. okršaj ova dva rivala, a do sada je uspešniji Široki Brijeg sa 29 pobeda, dok Zrinjski ima 21. U poslednjih pet duela, jednom je bilo nerešeno, dok su dva tima upisala po dve pobede.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

PREMIJER LIGA BIH – 28. KOLO

Petak

20.00: (1,33) Zrinjski (4,70) Široki Brijeg (8,50)

Subota

15.00: (1,80) Radnik Bijeljina (3,50) Posušje (4,20)

16.30: (2,25) Rudar Prijedor (3,10) Sloboda Tuzla (3,20)

17.00: (2,00) Borac Banjaluka (3,35) Sarajevo (3,50)

19.00: (1,87) Tuzla Siti (3,30) Željezničar (4,10)

Nedelja

16.30: (2,60) Leotar (3,05) Velež Mostar (2,70)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

ZrinjskiŠiroki BrijegBiH 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara