Fudbaleri Borca (©fkborac.net)
Fudbaleri Borca (©fkborac.net)

Mostarci na kolenima, David Vuković heroj Borca, hladi se šampanjac u Banjaluci

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.03.24. | 23:57

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Tim Vinka Marinovića pobedio šampiona Zrinjski u gostima sa 1:0 i na pragu je titule posle dve godine

Ako se neko čudo ne dogodi do kraja sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, šampionski pehar se iz Mostara opeta vraća u Republiku Srpsku, u Banjaluku. U velikom derbiju 22. kola, Borac je slavio u gostima protiv Zrinjskog sa 1:0 (1:0) i sada ima čak 12 bdoova više od najbližeg rivala, 11 kola pre kraja šampionata.

Zrinjski je napadao, imao veći posed lopte, ali su zrelije prilike imali gosti iz Republike Srpske. Fantastično je Borac otvorio utakmicu i već na startu je imao dve velika šanse, ali je Marko Marić odbranio udarac Jovi Lukiću u situaciju jedan na jedan, da bi isti akteri i nekoliko minuta kasnije bili u glavnim ulogama. Posle greške Hrvoja Barišića, Lukić ni ovog puta nije uspeo da prevari golmana Mostaraca.

Izabrane vesti

Nemanja Bilbija je bio najopasniji u domaćem timu, nekoliko dobrih pokušaja je imao iskusni napadač. Trenutak odluke desio se u 33. minutu kada je Jakov Blagaić odlično proigrao mladog Davida Vukovića koji je sa 20 metara pogodio za 0:1.

18.00: (1,60) Velež (3,60) Tuzla Siti (5,60)

Lukić je u finišu poluvremena propustio da udvostruči prednost gostiju. Borac je mogao da bude kažnjen u finišu utakmice, u poslednjem minutu, kada je Aldin Hrvanović propustio zicer, sjajno je Marko Milošević odbranio, za veliko slavlje gostiju koji su na pragu titule.

Tim Vinka Marinovića je prvi put u istoriji pobedio u Mostaru Zrinjski, posle četiri vezana poraza u gostima protiv šampiona. U prvom delu prvenstva nje bilo golova u Banjaluci. Mostarci su ove godine ispisali istoriju fudbala u Bosni i Hercegovini. Prvi su klub koji je igrao grupnu fazu evropskog takmičenja, Lige konferencije (pao je i holanski AZ Alkmar u Mostaru sa 4:3 posle 0:3), ali loš start sezone, čuvanje za Evropu, skupo će da košta ekipu koju je krajem prošle godine preuzeo Željko Petrović.

Njega nije bilo na klupi u ovom meču jer je prošle nedelje isključen u Modriči protiv Sloge iz Doboja (1:1). Borac je osvojio titulu u sezoni 2020/2021, ali poslednje dve godine se Zrinjski prošetao do krune. Imao je 27 i 20 bodova razlike, ali sada će teško da nadoknadi prednost Banjalučana koj su preuzeli čelo već na startu sezone i tim Vinka Marinovića ne planira nikom da dozvoli da ga ugrozi.

U svlačionici Baljalučana veliko slavlje posle meča.

Znali smo da dolazimo jako kvalitetnoj ekipi Zrinjskog koja je aktuelni šampion i koja je igrala u evropskim takmičenjima. Znali smo, isto tako, da smo i mi u jednoj dobroj formi. Mislim da je utakmica bila jako dobra. U prvom poluvremenu smo odigrali dosta dobro. Osim tog gola imali smo još dve šanse. U drugom poluvremenu je i Zrinjski napravio pritisak, imao je par prilika, a u posljednjem minutu je golman uspeo da nas spasi“, poručio je trener Vinko Marinović za klupski sajt.

U sredu Borac čeka novi ispit, revaš četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine u Sarajevu. U prvom meču na Gradskom stadionu mreže su mirovale.

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – 22. KOLO

Subota

Široki Brijeg - Sloga Doboj 0:1 (0:0)

/Vidić 55/

GOŠK - Posušje 1:1 (1:0)

/Radenović 8 - Kamenar 57/

Sarajevo - Igman 2:2 (0:0)

/Čataković 85, Hasić 86 - Ramić 72pen, Hebibović 79/

Nedelja

Zvijezda – Željezničar 2:1 (1:1)

/Vadze 40, Selimović 63ag – Boljević 32/

Zrinjski – Borac Banjaluka 0:1 (0:1)

/Vuković 33/

Ponedeljak

18.00: (1,60) Velež (3,60) Tuzla Siti (5,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Borac Banja LukaPremijer liga BiHVinko MarinovićZrinjski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara