(Reuters)
(Reuters)

Možda biju, ali - glavom! Hetafe sa igračem manje konačno dobio (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.11.23. | 23:06

Madriđani uprkos isključenju Đenea bolji od Kadisa - 1:0

Hetafe igra glavom! Da, prebiće vas. Da, nema tu posebne estetike. I, zavaraće vas da možete da ga nadmudrite, jer je ekipa Hose Pepe Bordalasa uglavnom ta koja koristi sve što može da bi slavila. Glavu, najviše.

Tim iz madridskog predgrađa je bio najpre pametan da spreči izlive emocija i(li) nervoze posle isključenja Đenea u završnici prvog poluvremena, u drugom dovoljno oprezan sa igračem manje da uskrati Kadis za valjanu šansu, a onda pragamtičan, kad je jednu od retkih prilika iskoristio da prekine seriju od pet nerešenih rezultata. Strelac je bio Borha Majoral, tako što je sačekao ubacivanje Luisa Milje iz kornera i odigravanje Mejsona Grinvuda iz vazduha, da poentira na omiljeni način pod vođstvom Bordalasa. Glavom za 1:0.

Izabrane vesti

Bio je to 14. gol plavo-belih ove sezone u Primeri, a čak deveti glavom. Majoralov drugi, koliko ima i Huanmi Latasa, a po jedan su dali Gaston Alvares, Karles Alenja, Hose Karmona, Stefan Mitrović i Nemanja Maksimović. Baš je srpski vezista malo kasnije mogao da duplira prednost domaćina kad umalo nije iskoristio grešku odbrane tima iz Andaluzije, ali ga je golman Ledesma sprečio da poentira.

Uprkos tome, domaćin je zadovoljnij posle poslednje utakmice 12. kola Primere, jer je više od 50 minuta (zbirno sa nadoknadama) igrao sa igračem manje, usled drugog žutog kartona Đeneu. Tad se ispostavilo da je Afrikanac rukom udario po licu Havija Ernandesa, što je sudija Burgos de Bengoećea posle konsultacija sa VAR sobom okarakterisao kao faul za žuti karton. Đene je već imao jedan, te je morao napolje.

Umesto da Kadis brojčanu prednost iskoristi, jer je prethodno pretio preko Roberta Navara (prečka) i Krisa Ramosa (odbrana Davida Sorije), Kadis nije imao rešenje za ratobornog domaćina u meču sa čak devet žutih kartona i osam kola je bez slavlja, što ga je spustilo blizu opasne zone.

ŠPANIJA 1 – 12. KOLO

Petak

Las Palmas - Atletiko Madrid 2:1 (0:0)

/Kirijan 51, Ramirez 75 - Morata 83/

Subota

Osasuna - Đirona 2:4 (1:1)

/Budimir 25, 55 - Martin 16, Dovbik 71, Ciganokov 80, Garsija 90/

Betis – Majorka 2:0 (1:0)

/Vilinjan Žoze 7, Peres 65/

Selta – Sevilja 1:1 (1:0)

/Starfelt 22 – En Nesiri 84/

Sosijedad - Barselona 0:1 (0:0)

/Arauho 90+2/

Nedelja

Alaves - Almerija 1:0 (0:0)

/Sedlar 79/

Valensija - Granada 1:0 (1:0)

/Pepelu 45+7/

Viljareal - Atletik Bilbao 2:3 (0:3)

/Moreno 86, Serlot 87 - De Galareta 2, N. Vilijams 22, I. Vilijams 30/

Real Madrid - Rajo Valjekano 0:0

Ponedeljak

Hetafe - Kadis 1:0 (0:0)

/Majoral 76/




tagovi

Borha MajoralHetafe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara