David Luiz (© Reuters)
David Luiz (© Reuters)

Možda glava hoće, ali noge šlajfuju: Flamengo izgubio od četvrtoligaša

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.04.23. | 04:29

Još jedan neuspeh slavnog kluba

Trener je otišao, problemi su ostali i izgleda da se neće rešiti sami od sebe. Upao je Flamengo u vrtlog iz kojeg se teškog izlazi, trenutno je u spirali poraza da mu je meru uzeo čak i četvrtoligaš. U prvoj utakmici početnog kola Kupa Brazila poražen je na gostovanju malo poznatoj Maringi – 0:2.

Kakva je to blažama slavnog kluba jasno je na osnovu činjenice da je Maringa osnovana tek 2010, da se takimiči u Četvrtoj ligi i da dosad nije imala bogzna kakve skalpove. A onda je dočekala uzdrman tim i nakautirala ga. Udarce u bradu od kojih nije uspeo da se oporavi zadala mu je u 38. minutu kad je Mateus Bjanki primorao vremešnog Davida Luiza da postigne autogol, te u 58. kad je kontru realizovao Seržinjo.

Izabrane vesti

Dovoljno da na tribina malenog stadiona zavlada euforija i da navijači Maringe skandiraju:

Neka se spremi Real Madrid“.

Baš sa Realom planirao je da igra Flamengo meč za titulu svetskog klupskog prvaka u februaru, ali se ispostavilo da u polufinalu nije uspeo da preskoči ni saudijski Al Hilal. Otad otprilike kreću njegovi problemi, manifestovani u poslednje vreme tako što je poražen na početku grupne faze Kopa Libertadores od ekvadorskog Aukasa, potom je u revanšu finala državnog prvenstva Karioka izgubio od Fluminensea i ostao bez trofeja. I bez trenera, jer je otišao Vitor Pereira. Nasledio ga je Mario Žorž u svojstvu privremenog rešenja, ali je i on poražen.

Srećom po klub koji je u periodu od 2019. do 2022. osvojio sve trofeje u domaćim i okvirima Južne Amerike, ostaje mu revnaš sa Maringom, 27. aprila, da na Marakani pokuša da se iskupi.



tagovi

Kup BrazilaFlamengoDavid Luiz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara