Dominik Solanke i Hari Megvajer (Reuters)
Dominik Solanke i Hari Megvajer (Reuters)

Možda su bodovno blizu Sitiju, ali prečesto se brukaju: Bornmut torpedovao Old Traford (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 09.12.23. | 17:53

Mančester Junajted osramoćen u svom fudbalskom hramu, ekipa Andonija Iraole nastavila da oduševljava

Nakon što je Aston Vila napravila herojski podvig i srušila Mančester Siti u Birmingemu, pažnju javnosti skrenuo je detalj sa tabele Premijer lige, onaj što kazuje da su Građani nakon 15 utakmica osvojili samo tri boda više od gradskog rivala Junajteda. Reklo bi se ipak, da taj podatak više govori o problemima Sitija koji je prošao kroz seriju derbi utakmica, nego o Bog zna kakvim pozitivnim pomacima u igri Junajteda kojeg niz paklenih utakmica u narednom periodu tek očekuje.

Istina je da je Junajted uoči 16. runde Premijer lige bio neočekivano blizu braniocu titule, ali činjenica je i da se izabranici Erika Ten Haga prečesto brukaju i da se Old Traforda više niko ne pribojava. U mančesterskom fudbalskom hramu gostovao je Bornmut, a njegovi fudbaleri istrčali su na teren bez ikakvog respekta i počeli da torpeduju Teatar snova već od rane faze utakmice - 0:3 (0:1).

Izabrane vesti

Neka vas ne zavara 20 udaraca domaćina u okvir gola, naspram gotovo duplo manje Bornmutovih. Junajted jednostavno nije bio bolji tim na terenu. Pogrešio je holandski trener i sa startnom postavom - napadački trio Marsijal, Garnaćo, Antoni nije mu doneo ništa konkretno pred protivničkim golom. Toliko je igra Junajteda bila jalova tokom prvih 45, da ga je deo publike svoje pulene na odmor ispratio zvižducima.

Kako i ne bi kada se mreža Crvenih Đavola zatresla već posle pet minuta. I već tada bilo je jasno da Luk Šo nije sposoban da odgovori izazovima koje sa sobom donosi pozicija štopera. Iako je bio samo sporadični krivac za gol Dominika Solankea kojeg ne bi bilo da Bruno Fernandeš nije poklonio loptu gostima, u nastavku se videlo koliko je zadnja linija Junajteda kojom su komandovali Šo i Megvajer porozna.

Izgleda da su nagrade Megvajeru za igrača, a Ten Hagu za trenera meseca novembra bile samo prolazna farsa. Priznanja koja su Englez i Holanđanin dobili zbog tri novembarke pobede nad Fulamom, Lutonom i Evertonom, diskreditovane su tokom večerašnjih 90 i kusur minuta na Old Trafordu.

Do poluvremena mogli su Crveni Đavoli da zaostaju i 2:0, da stativa nije sprečila Solankea da se domogne devetog prvenstvenog gola, ali naplatili su svoju hrabrost izabranici Andonija Iraole u drugom delu meča. Dok Rafael Varan Eriku Ten Hagu sedi na klupi, Filip Biling je u 68. minutu razneo Luka Šoa u skoku dupliravši vođstvo gostiju koji streme gornjem delu tabele. Tada je već bilo jasno da će Bornmut osvojiti i 13 bod iz poslednjih pet utakmica. A do nedavno je bio pri začelju tabele sa šest, ali uprava je dala puno poverenje španskom stučnjaku i nije se pokajala.

Ten Haga smušeno izdanje njegovog tima iz prvog dela meča nije nateralo da napravi više od jedne izmene od 46. minuta, a publika je uzvicima oduševljenja kada je Marsijal krenuo ka klupi pokazala šta misli o njegovoj igri. Zamenio ga je Rasmus Hejlund, ali pomaka na terenu nije bilo u velikoj meri. A odbrana je nastavila da brljavi, pa je i Megvajer, tokom prvog poluvremena najsvetlija tačka u igri Junajteda izgubio igrača kod kornera dozvolivši Markosu Senesiju da postavi, na sreću Đavola, konačnih 3:0.

Na sreću, jer moglo je da bude i 4:0. Dango Utara jeste zatresao mrežu posle velikog kiksa Megvajera, ali je u VAR sobi uočeno igranje rukom.

Da stvari budu gore po Junajted, u narednom kolu, gostovaće na Enfildu bez Bruna Fernandeša koji je u završnici meča zaradio peti žuti karton ove sezone, samim tim i suspenziju. Sa ovakvim govorom tela na terenu, neće se Junajted lepo provesti protiv Liverpula, a do kraja godine slede mu još mečevi sa Vest Hemom i Aston Vilom. Veliko je pitanje hoće li na kraju 2023. Junajted biti tako blizu Sitiju kao što je trenutno.

PREMIJER LIGA – 16. KOLO

Subota:

Kristal Palaa - Liverpul 1:2 (0:0)

/Mateta 57 penal - Salah 76, Eliot 90+1/

Brajton - Barnli 1:1(0:1)

/Adingra 77 - Odober 45/

Mančester Junajted - Bornmut 0:3 (0:1)

/Solanke 5, Biling 68, Senesi 73/

Šefild Junajted - Brentford 1:0 (1:0)

/Mekejt 45+1/

Vulverhempton - Notingem Forest 1:1 (1:1)

/Kunja 32 - Tofolo 14/

18.30: (3,60) Aston Vila (3,60) Arsenal (2,15)

Nedelja:

15.00: (3,15) Everton (3,50) Čelsi (2,35)

15.00: (2,45) Fulam (3,50) Vest Hem (3,05)

15.00: (19,0) Luton (7,75) Mančester Siti (1,15)

17.30: (2,20) Totenhem (3,60) Njukasl (3,40)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Mančester JunajtedBornmutDominik SolankeHari Megvajer

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara