Mota (©Reuters)
Mota (©Reuters)

Možda Tijago Mota nije za trenera, Specija čeka januar da mu uruči otkaz

Vreme čitanja: 1min | sre. 22.12.21. | 14:35

Kad bi ga smenila sada, morala bi da plati 400.000 evra

Pričao je Tijago Mota svojevremeno da će napraviti revoluciju kada postane trener prvog tima, ali izgleda da je debelo precenio svoje kapacitete.

Brazilac koji je igrao za reprezentaciju Italije se zadržao samo tri meseca na klupi Đenove 2019. godine, a tek nešto malo duže će potrajati kao šef struke Specije, javljaju italijanski mediji.

Izabrane vesti

Jedina stvar koja Motu i dalje drži na klupi crno-belih je – klauzula u ugovoru. A, ona glasi da će Tijago dobiti 400.000 evra kompenzacije u slučaju da dobije otkaz pre 1. januara 2022. godine. Tako da u upravi Specije čekaju da proslave doček Nove godine, a treneru će umesto paketića uručiti – otkaz.

Specija igra očajno ove sezone, ima tri pobede u 18 utakmica i drži se noktima, sa dva boda više, iznad zone za ispadanje. A, danas je čeka gostovanje u Napulju, gde teško da može da se nada bodovima. Tijago Mota je u dva kluba, Đenovi i Speciji, vodio timove na 30 utakmica i ostvario je samo šest pobeda.

To će, po svemu sudeći, biti poslednja Motina utakmica u Speciji, a već se, kažu, zna i ko će ga naslediti, pošto su čelnici kluba u pregovorima sa Markom Đanpaolom, bivšim šefom struke Milana i Torina.


tagovi

SpecijaTijago MotaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara