Sa meča Volfzburg – Dortmund, ©Reuters
Sa meča Volfzburg – Dortmund, ©Reuters

Može Dortmund i bez Halandovog gola, Verder daje znake života (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.05.20. | 17:21

Bekovi Gereiro i Hakimi doneli pobedu crno-žutima

Nema Gecea, nema Rojsa, povredio se Humels na poluvremenu, nema ni Sanča u prvoj postavi. Nema ni novog Halandovog gola. Ali, nema ni problema za Dortmund! Ne može ni da bude kada ima zmajeve po bokovima.

Nastavlju crno-žuti poteru za Bajernom, ne odustaju od borbe za titulu. Tim Lusijena Favra gostovao je danas kod opasnog Volfzburga. Domaćin je bio u odličnoj formi, sedam uzastopnih kola bez poraza, što ga je i dovelo na šesto mesto na tabeli. Ipak, teško to ide kada se Dortmundu igra. Golovi dvojice krilnih bekova, Rafaela Gereira i Ašrafa Hakimija, doneli su gostima nova tri boda – 2:0.

Izabrane vesti

Brzo ide lopta kada pleše Dortmund. Kratki pasovi sa boka pa u sredinu, strahovito kretanje igrača, koji unose konfuziju u redove protivnika. Tako je i postignut gol. Akcija po desnoj strani, lopta na peterac, gde se malo obrukao Haland, jer je promašio ceo fudbal, ali Gereiro je sve to majstorski ispratio, sa njuhom za gol kao da je napadač. I lagano je smestio loptu u mrežu.

Imao je Volfzburg kolosalnu šansu da izjednači. Malo pošto je krenulo drugo poluvreme, a koje je donelo izmenu u odbrani Dortmunda jer se povredio Humels, našao se Stefen sam ispred golmana Dortmunda Birkija. Kao da se uplašilo krilo Vukova, šutirao je Stefen visoko, lopta je “liznula” prečku i šansa je otišla u nepovrat.

Mogao je Gereiro i da duplira prednost u 70. minutu, ponovo je kao tane uleteo u šesnaesterac i dobio loptu za volej, ali je udarac završio pored gola. Nema razloga Portugalac da bude nezadovoljan, postigao je pobedonosni pogodak, a u prošlom kolu protiv Šalkea je bio dvostruki strelac!

Strahovito brzo igra Dortmund. Kontra na krilima vetra sevnula je u 78. minutu, kao kaznena ekspedicija protutnjali su crno-žuti preko celog terena, Sančo je samo odložio loptu na stranu, a Hakimi kao rukom pogodio suprotni ćošak – 2:0.

A, Verderu je podigao glavu. Posle duge serije bez pobede, poslednja je bila u februaru protiv Dortmunda, tim iz Bremena je upisao trijumf i to na gostovanju kod Frajburga – 1:0.

Daleko je sigurna luka, još je daleko čak i mesto u baražu, ali malo optimizma će dobro doći zelenima. Čovek koji je doneo bodove Verderu je Bitenkur, koji je majstorski krunisao naizgled vrlo trapavu akciju njegovog tima, koja je krenula iz svog šesnaesterca i završena pogotkom. Velika drama viđena je dva minuta pre kraja. Najpre je Verder ostao bez Bargfredea, koji je dobio crveni karton, u narednom napadu domaćin je postigao gol, koji je posle gledanja VAR-a poništen zbog ofsajda.

Hofenhajm može da zaboravi na mesto u Evropi. Nije uspeo da sruši ni “fenjeraša” Paderborn, pa je vezao sedmu uzastopnu utakmicu u Bundesligi bez pobede – 1:1.

BUNDESLIGA, 27. kolo:

Petak

Herta - Union Berlin 4:0 (0:0)

/Ibišević 51, Lukebakio 52, Kunja 61, Bojata 77/

Subota

Frajburg – Verder 1:1 (0:1)

/Bitenkur 19/

Borusija Menhengladbah – Bajer Leverkuzen 1:3 (0:1)

/Turam 53 – Haverc 7, 58p, Bender 81/

Paderborn – Hofenhajm 1:1 (1:1)

/Srbeni 9 – Skov 4/

Volfzburg – Borusija Dortmund 0:2 (0:1)

/Gereiro 32, Hakimi 78/

18.30: (1,18) Bajern (7,75) Ajntraht Frankfurt (13,0)

Nedelja

13.30: (2,15) Šalke (3,40) Augzburg (3,40)

15.30: (7,00) Majnc (4,50) RB Lajpcig (1,45)

18.00: (1,85) Keln (3,60) Fortuna Dizeldorf (4,30)



tagovi

Borusija DortmundRafael GereiroVerder BremenVolfzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara