Može li Arsenal do džekpota na tri rate?

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.11.20. | 12:05

Dominik Soboslaj definitivno je spreman za naredni korak u karijeri...

Iz dana u dan zakuvava se oko Dominika Soboslaija. Odavno Mađari nisu imali tako zanimljivog igrača. Zapravo, to se meri decenijama... Ofanzivni vezista skoro pune dve godine igra na visokom nivou, a prethodnih nedelja zabeležio je i nekoliko brutalnih nastupa za državni tim Mađarske, čime je dodatno skrenuo pažnju na sebe. Njegov gol odveo je naše severne susede na EURO - malo li je?

Pre nekoliko dana madridski As pisao je kako bi Soboslaj mogao da bude idealna zamena za Iska, kome su dani na Bernabeuu izgleda odbrojani. Još ranije interesovaonje je pokazivao Lacio, potom Milan. Lotar Mateus savetovao je svoj bivši klub Bajern da obrati pažnju na tog momka, poredeći ga sa Kaijem Havercom. RB Lajpcig uvek je u priči kada se govori o transferima igrača iz Salcburga... Govorilo se prethodnih nedelja kako i Mikael Arteta pokazuje veliko divljenje prema Soboslaju, međutim sada su tu navodno i prvi koraci koje je Arsenal preduzeo u želji da angažuje 20-godišnjeg Mađara.

Izabrane vesti

Miror otkriva da Dominik Soboslaj ima izlaznu klauzulu postavljenu na 22.500.000 funti (oko 25.000.000 evra), što je cifra i te kako prihvatljiva za Tobdžije. Ali Arteta će navodno imati poseban predlog za upravu Salcburga. Igrajući na kartu korona-krize Englezi bi da maksimalno razvuku isplatu, pa bi tih 25.000.000 evra da podele u tri rate. I to tri godišnje rate?!

"U svakoj utakmici vidi se napredak kod Dominika. Mi smo na dobrom putu i ostajemo pri našoj strategiji njegovog razvoja. Bilo u januaru ili na leto, vreme je da ode iz Salcburga u veći klub. Najbitnije je da izaberemo pravu sredinu, gde će Dominik imati prostora i minutažu da se razvija, da redovno igra, da nastavi sve ovo što je do sada uradio u Salcburgu“, rekao je nedavno Soboslajev agent Matijas Esterhazi.

Iz ovih reči može se naslutiti da novac neće biti presudan u odabiru nove sredine za novu mađarsku zvezdu, a to svakako povećava Arsenalove šanse. Više iz perspektive minutaže. Jer pitanje je koliko bi Soboslaj igrao, recimo, u Relau. Otuda ne treba tek tako odbaciti mogućnost da Arsenal i sa ovim ratama bude ozbiljan takmac u trci.

Džekpot je na talonu, biće važna i brzina.


tagovi

Dominik Soboslaj

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara