Reda Žadi slavi sa navijačima (©Reuters)
Reda Žadi slavi sa navijačima (©Reuters)

Može li FAR da stane na putu dominantnom Vidadu?

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.12.22. | 12:43

Maroko 1: Šampion Afrike u Rabatu želi da se osami na čelu šampionata ove afričke države

Marokanci su u epicentru poslednjih nedelja. Reprezentacija ove afričke zemlje napravila je podvig na Mundijalu u Kataru. Eliminisala je Španiju i Portugaliju i postala prva selekcija sa kontinenta koja je igrala polufinale planetarnog šampionata. Na kraju je bila četvrta. Francuska u borbi za finale i Hrvatska za treće mesto su bili bolji. Gro reprezentativaca je rođeno van Maroka, ali daleko od toga da i klupski fudbal nije na zavidnom nivou.

Godinama u ovoj zemlji vladaju giganti iz Kazablanke, Vidad i Radža. Vidad je šampion dve sezone uzastopno, a ove godine je konačno u ovaj marokanski grad stigao toliko željeni trofej Lige šampiona. Srušen je do tada neprikosnoveni vladar kontinenta, Al Ahli iz Kaira. Vidad je i ove sezone prvi favorit za krunu u Maroku, pogotovo što gradski rival Radža nije dobro počela, već zaostaje pet bodova za šampionom.

Izabrane vesti

Tim iz Kazablanke danas igra derbi devetog kola u gostima sa FAR Rabatom, iznenađujućim liderom. Oba tima imaju isti broj bodova, jedini su neporažene ekipe. Vidad je imao trojicu reprezenativaca na Mundijalu, trećeg golmanu Ahmeda Redu Tagnatija, defanzivca Jahiju Atijata Alaha i vezistu Kahija Džabranea.

16.00: (2,50) Far Rabat (2,70) Vidad Kazablanka (3,20)

FAR Rabat je najefikasniji tim u ligi, dok Vidad ima najbolju odbranu, četiri primljena pogotka na osam mečeva. Najbolji igrač šampiona Maroka i Afrike je Ajmane El Hasuni, strelac tri gola na sedam utakmica. Osim domaćih fudbalera, za Crvene i Kazablanke igraju i internacionalac iz DR Konga Arsen Zola, Alžirac Husein Benajada, Libijac Muid Elafi i Senegalci Buli Žunior Sambu i Karite Dembele.

Vidad nije primio gol protiv današnjeg rivala na četiri vezane utakmice. Prošle sezone, ekipa iz Kazablanke je pobedila FAR u Rabatu sa 3:0, dok je u gostima slavila sa 1:0.

MAROKO 1 – 9. KOLO

Utorak

Radža Kazablanka – Magreb Fez 0:0

Berkane – Tanžer 2:1 (0:0)

Sreda

Mogreb Tetuan – Agadir 2:1 (1:1)

Union Tuarga – Ženes Sportiv Sualem 2:1 (0:1)

Muldija – Kuribiga 0:0

Četvrtak

16.00: (2,75) Šabab Mohamedija (2,65) Olimpik Safi (2,95)

16.00: (2,50) Far Rabat (2,70) Vidad Kazablanka (3,20)

18.15: (3,25) El Žadidad (2,80) FUS Rabat (2,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

AfrikaVidad Kazablanka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara