Vladimir Ivić (©Reuters)
Vladimir Ivić (©Reuters)

Može li Ivićev Krasnodar i četvrti put u sezoni da savlada Himki ubedljivo?

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.04.23. | 11:24

Njihov susret je na programu u nedelju od 13 časova, u 21. kolu šampionata Rusije

Dobro je došla reprezentativna pauza treneru Krasnodara Vladimiru Iviću. Njegovoj ekipi neophodan je psihološki restart, posle nesvakidašnjeg poraza od Lokomotiva iz Moskve (3:2) u prošlom kolu ruskog šampionata. Da li je za ove dve nedelje srpski strateg uspeo da oporavi ekipu saznaćemo ove nedelje od 13 časova, kada će njegov tim da gostuje Himkiju.

Krasnodar za koji nastupa srpski vezista Mihajlo Banjac je morao da osvoji barem bod protiv Lokomotive. Sve mu je na poluvremenu išlo u njegovu korist, vodio je sa 2:0, a napadač Moskovljana Artjom Dzjuba nije iskoristio jedanaesterac u nadoknadi vremena. Međutim, autogolom Volkova prepolovljen je zaostatak, a kasnije je i crveni karton Kristijana Ramireza pomogao Lokomotivi da napravi veliki preokret.

Izabrane vesti

Sada će bez ekvadorskog defanzivca Ivić gostovati timu iz zone ispadanja. Himki je pretposlednji na tabeli, od početka prolećne polusezone je osvojio samo jedan poen, pa sada mora očajnički da traži pobedu. Znate već, ranjene zveri su najopasnije, baš zato što su očajne…

Iviću je poraz od Lokomotive bio drugi od dolaska u Rusiju ove zime. Prvi je doživeo u nacionalnom kupu od CSKA. Kasnije se osvetio Armejcima, nedovoljno ubedljivo, a potom je u tom istom takmičenju savladao i Ahmat u Grozniju. Što se tiče prvenstva, Ivić ima po jedan od svakog mogućeg ishoda, odigrao je 2:2 sa Torpedom i savladao je Dinamo iz Moskve koji trenira Slaviša Jokanović sa 3:1.

13.00: (4,00) Himki (3,60) Krasnodar (1,90)

Sve to je dovoljno samo za devetu poziciju na tabeli, s tim da barem za opstanak Krasnodar ne mora da brine. Ima 10 bodova više od prvog ispod crte za baraž, Pari Nižnjeg Novgoroda, uz odigranu utakmicu manje.

Pred bivšim strategom Makabija iz Tel Aviva je period od nekoliko meseci da doselektira ekipu i da napravi tim po svom ukusu za narednu sezonu. U njoj će Krasnodar imati daleko veće ambicije, pogotovo ako UEFA skine suspenziju sa ruskih klubova ili fudbalski savez sklopi dogovor sa AFC-om oko učešća u azijskim kontinentalnim takmičenjima.

Krasnodar je ove sezone igrao tri puta sa Himkijem, jednom u prvenstvu i dva puta u kupu, a sve mečeve je rešio u svoju korist. I to uvek ubedljivo, sa po 2:0, 3:1 i 4:1.

-----------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV:

pogodi dva prelaza (poluvreme-kraj) fudbal ili košarka

Danas se računaju samo dvoznaci, što ih više pogodiš to su ti veće šanse za neku od vrednih nagrada. Pola miliona je i danas u igri!

-----------

RUSIJA 1 – 21. KOLO

Subota

Dinamo Moskva - Soči 0:2 (0:0)

/Drkušić 68, Margasov 75/

Pari NN - Lokomotiva Moskva 0:4 (0:3)

/Dzjuba 16, 31, Barinov 27, Mirančuk 90+2/

Spartak Moskav - Ahmat 0:0

Zenit - Ural 2:0 (0:0)

/Sergejev 75, 86/

Nedelja

13.00: (4,00) Himki (3,60) Krasnodar (1,90)

13.00: (2,05) Krilja Sovjetov (3,50) Orenberg (3,60)

15.30: (5,20) Fakel (3,70) CSKA Moksva (1,70)

18.00: (1,52) Rostov (4,00) Torpedo (7,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mihajlo BanjacVladimir IvićRusija 1KrasnodarHimki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara