Žezus, Haland, Mitrović, Zaha (AFP, Reuters)
Žezus, Haland, Mitrović, Zaha (AFP, Reuters)

Može li Mitar da uzme Halandu laskavo priznanje za najboljeg igrača avgusta u Premijer ligi?

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.09.22. | 18:03

Za prestižnu nagradu prvi favorit je Norvežanin, a u konkurenciji su još Gabrijel Žezus, Vilfred Zaha, Paskal Gros, Rodrigo Moreno, Martin Edegor i Nik Poup, te srpski as

U prvi, skraćeni mesec Premijer lige, s obzirom na to da je takmičenje startovalo sredinom avgusta stalo je pet kola. Arsenal je prvi sa 15, Mančester Siti mu diše za vratom sa bodom zaostatka, Brajton je najprijatnije iznenađenje jer trenutno drži četvrtu poziciju. Zato je logično da su ovi timovi dali svoje predstavnike u izboru za igrača meseca. Međutim, konkurenciju su pojačale uzdanice Fulama, Lidsa, Njukasla i Kristal Palasa.

Ako ćemo o prvom favoritu za osvajanje laskavog priznanja, to je svakako Erling Haland koji je u pet utakmica uspeo da udene devet pogodaka i jednu asistenciju. Ekspresno se Norvežanin prilagodio uslovima Premijer lige, ali takođe impresivan utisak ostavio je Aleksandar Mitrović imajući u vidu da nastupa za tim znatno većih limita od Sitijevih, kao i da se Srbin već u uvodnih pet rundi suočio sa ekipama poput Liverpula i Arsenala.

Izabrane vesti

Na premijeri je dao dva gola Redsima, pogađao je i protiv Arsenala, Brajtona i Brentforda i u prvih pet ligaških nastupa postigao isto toliko golova. Bez njegovog doprinosa Fulam izvesno ne bi bio deseti, već pri začelju tabele.

Tu je i Arsenal koji je iz svojih redova dao dva konkurenta za igrača meseca. Gabrijela Žezusa koji je postigao i namestio po tri gola, odnosno Martina Edegora koji je u tri navrata bio strelac. Činjenica da je Arsenal prvi mogla bi da ima određenu težinu, ali podsetićemo i da su Tobdžije na startu sezone imale poprilično lagan raspored.

Epitetu najboljeg u avgustu se nadaju i golman Njukasla Nik Poup (dva puta sačuvao mrežu i zabeležio 19 odbrana), Rodrigo Moreno iz Lidsa (četiri gola i asistencija), kao i Kristal Palasov Vilfred Zaha (četiri pogotka).

Kada je reč o izboru za najboljeg trenera meseca avgusta tu su Pep Gvardiola, Mikel Arteta, doskorašnji trener Brajtona i novopečeni strateg Čelsija Grejem Poter, Totenhemov Antonio Konte, ali i Fulamov Marko Silva.


tagovi

Aleksandar MitrovićErling HalandGabrijel ŽesusVilfred ZahaRodrigo MorenoMartin EdegorNik Poup

Obaveštavaj me

Man. Siti
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara