(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Može li novi prvoligaš da iznenadi lidera?

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.08.20. | 09:12

Kabel dočekuje Radnički iz Sremske Mitrovice u prvom meču trećeg kola Prve lige Srbije

Pre početka sezone Prva liga Srbije je proširena sa 16 na 18 klubova. Pitanje je da li je do dovela do kvaliteta, ali ono što je sigurno prva dva kola drugoligaškog karavana donela su nam neizvesne utakmice. Samo dva tima imaju maksimalan učinak, Kabel i Budućnost iz Dobanovaca.

Novosađani su u prva dva kola postigli pet golova, primili jedan i lideru su šampionata. Na papiru Kabel danas (17.00) ima lak posao protiv debitanta u ovom rangu takmičenja, Radničkog iz Sremske Mitrovice. Domaćin, koga sa klupe predvodi Zoran Vasiljević, ima ambicije da se umeša u borbu za viši rang.

Izabrane vesti

Gosti su odlično odigrali na startu sezone, pobedili na Novom Beogradu IMT-a sa 2:0, ali su prošle nedelje na prvom meču u drugoligaškoj konkurenciji u 98 godina postojanja kluba poraženi sa 2:1 od imenjaka iz Pirota.

Kabel nije mnogo menjao ekipu u odnosu na prošli šampionat Prve lige. Novosađani su prošle sezone bili sedmi u drugoligaškoj konkurenciji sa 42 boda, ali sa minusom od 10 zbog spornog meča u Smederevu. Da mu nisu bili oduzeti bodovi, Kabel bi prošlu sezonu završio na četvrtom mestu, odmah iza Grafičara, Zlatibora i Bačke Palanke.

Od pet golova ove sezone Novosađana dva su delo (oba sa bele tačke) iskusnog Slobodan Novakovića, letošnjeg pojačanja iz gradskog rivala Proletera. Pobeđena je Dubočica sa 3:1 na premijeri, a prošle nedelje je lako savladana Sloga u Kraljevu sa 2:0. Zanimljivo, Kabel će opet na megdan sa novim drugoligašem, treći put uzastopno. Da li će i treća da bude sreća za Novosađane?

PRVA LIGA SRBIJE – 3. KOLO

Petak

17.00: (1,20) Kabel (5,80) Radnički S. Mitrovica (13,00)

Subota

17.00 Žarkovo – Dubočica

17.00 Zemun – Jagodina

17.00 Borac 1926 Čačak – Železničar Pančevo

Nedelja

17.00 IMT – Dinamo Vranje

17.00 Loznica – Budućnost Dobanovci

17.00 Radnički Pirot – Grafičar

17.00 Kolubara – Trajal Kruševac

Ponedeljak

17.00 Radnički 1923 – Sloga Kraljevo

***kvote su podložne promenama



tagovi

Prva liga SrbijeSrbija 2SrbijaRadnički Sremska MitrovicaKabel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara