Mozzart Bet Prva liga: Metalac za spas sezone, Loznica za napetost u poslednjem kolu plej-auta

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.05.23. | 10:00

Trajal se nada čudu

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Pre nešto manje od godinu dana oberučke bi u Metalcu prihvatili da im pretposlednje kolo prvenstva remijem reši sudbinu. Razmišljali su tada sigurno o plasmanu u Mozzart Bet Superligu, s obzirom da su stremljenja u gradu podno Rudnika bila elitna. Međutim, godina je za tim iz Gornjeg Milanovca bila prevrtljiva, pa bi im bod protiv Loznice osigurao tek nastavak bitisanja u prvoligaškom karavanu i naredne sezone.

Izabrane vesti

Računica je u redovima Plavih jasna - ako danas ostanu neporaženi na svom terenu, neće razmišljati o poslednjem kolu, opstanak bi za njih bio garantovan. U takvoj situaciji ni večerašnji rival ni Trajal ne bi imali teorijsku šansu da ih sustignu u poslednjih 90 minuta.

"Metalac je ove sezone prošao zaista kroz mnoge faze, izazove i promene. Na vreme smo se, ipak, stabilizovali, fokusirali na jasan cilj, s planom kako da ga postignemo. Šest utakmica zaredom nismo izgubili u finišu prvenstva, zaslužili smo mesto u ovoj ligi za iduću sezonu i prema mnogim drugim parametrima. Nikad nisam kao pred ovaj meč osećao da toliko dišemo kao jedan i da će konci biti u našim rukama, ako odigramo svim srcem, ali pametno i mirne glave. Ovo je utakmica koja ima posebnu težinu, ogroman značaj za ceo klub. Čini mi se da je sve do sad bio trening u odnosu na to koliko ozbiljno moramo pristupiti onome što nas ovoga puta čeka", kazao je za klupski sajt kapiten i golman Metalca, Nikola Mirković.

Loznicu danas zanima samo pobeda, da bi u poslednjem kolu navijala za Vršac i čekala svoju šansu protiv otpisanog Zlatibora. Na prvi pogled nemoguća misija za Zelene, ali bi se sve preokrenulo posle njihovog trećeg trijumfa u plej-autu.

"Pred nama je najbitnija utakmica u sezoni. Maksimalno smo fokusirani i zajedno sa stručnim štabom pokušavamo da spremimo utakmicu na najbolji način. Poštujemo protivnika, ali znamo koliko vredimo i šta možemo, tako da u Gornji Milanovac putujemo s namerom da uzmemo sva tri boda. Želimo da se ovom utakmicom približimo cilju, to je ono što ovaj klub i grad zaslužuju", istakao je fudbaler Loznice Petar Ristić.

Šansu Lozničanima za opstanak doneo je iskusni Komarčević u poslednjim trenucima duela u Kruševcu, ostavivši Trajalu tanku nadu u najbolji scenario za njih. Za tako nešto morali bi Gumari najpre do svih šest bodova protiv Mačve i Rada, dok Metalac ne bi smeo da uzme ni bod, a da pritom Loznica u poslednjoj rundi ne savlada Zlatibor, koji je uz Građevinare za sada jedini siguran putnik u Srpsku ligu.

Svesni su toga u Kruševcu pred duel u Šapcu.

"Treba baš mnogo toga da se poklopi da bismo ostali u ligi. Mi treniramo kao da sve zavisi od nas. Moramo da dobijemo oba meča i da čekamo rezultate ostalih utakmica. I da se sve ne poklopi, Trajal iz ove situacije treba da izađe još jači i da proba da se što pre vrati u viši rang, u takmičenje kojem pripada", reči su Milana Nikolića, trenera Gumara.

Oba meča na kojima je današnji fokus u plej-autu Mozzart Bet Prve lige (Metalac - Loznica, Mačva - Trajal) startuju u 19 časova i mogli bi da nam donesu konačni poredak. Dva sata ranije počinju susreti Rad - Sloboda i Zlatibor - Vršac.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE

PLEJ-OF - 36. KOLO

Subota

17.00: (1,83) Inđija (3,40) Grafičar (4,20)

17.00: (2,25) Jedinstvo Ub (3,05) Radnički SM (3,25)

17.00: (4,10) Novi Sad (3,40) Železničar (1,85)

17.00: (3,35) Radnički NB (3,25) IMT (2,10)

PLEJ AUT - 36. KOLO

Subota

17.00: (2,45) Rad (2,95) Sloboda (3,00)

17.00: (2,40) Zlatibor (3,10) OFK Vršac (2,95)

19.00: (1,88) Mačva (3,25) Trajal (4,10)

19.00: (1,57) Metalac (3,70) Loznica (5,80)



tagovi

PLSPrva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara