Mozzart Bet Superliga u novom odelu: Od ponedeljka počinju radovi na devet terena

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.06.24. | 15:07

Sedam u eliti i dva u Prvoj ligi Srbije

Najzad! Treneri i igrači su se žalili na loš kvalitet terena tokom cele prethodne sezone u Mozzart Bet Superligi, pogotovo u zimskom periodu, kada je lopta “tandrkala”, umesto da klizi zelenim tepihom.

I te žalbe je napokon neko čuo. Fudbalski savez Srbije je rešio da pomogne, a na sednici Zajednice klubova Superlige i Prve lige u ponedeljak konstatovano je da će sledeće nedelje krenuti radovi na postavljanju devet novih terena: sedam u eliti i dva u nižem rangu.

Izabrane vesti

Šest klubova je odlučilo da postavi hibridnu podlogu. Nogu bi trebalo da povuče Vojvodina, a radovi će sledeće nedelje krenuti i na stadionu Spartaka, u domu Napretka u Kruševcu, potom u Nišu, na Banovom brdu i u Novom Pazaru.

A, tri kluba su rešila da postave veštačke terene. U Surdulici su radovi već počeli, dok će naredne sedmice krenuti i u Ivanjici, kao i u Lučanima.

Iako će biti “nategnuto”, procene su da će svi tereni biti gotovi do početka nove sezone (20. jul), ali ako negde i malo prikasne, biće pregrupisavanje kolo-dva. U svakom slučaju, trebalo bi elitna divizija i deo Prve lige, od narednog šampionata da imaju potpuno novo odelo.

Ostaje problem sa klubovima koji neće igrati na svojim stadionima, mada će OFK Beograd biti domaćin na novom zdanju u Zaječaru, čeka se odluka Radničkog iz Kragujevca gde će se privremeno preseliti. IMT će i dalje biti na voždovačkom Krovu, dok će Tekstilac igrati u Bačkoj Palanci.


 


tagovi

Mozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara