Mozzart - generator srpskog sporta i vetar u leđa za četiri najveća nacionalna saveza

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.06.22. | 10:25

Malo je privatnih kompanija u svetu koje pomažu nacionalni sport na toliko frontova kao ekskluzivni beting partner, gotovo da ne postoje

Sponzorstvo nacionalnim savezima, ulaganje u sportsku infrastrukturu, podrška velikim klubovima, ali i amaterskom sportu, otvaranje besplatnih škola sporta... Mnogo je aktivnosti u okviru srpskog sporta koje su doprinele da kompanija Mozzart zasluži epitet generatora srpskog sporta. „Titula“ koja, kako kažu iz kompanije Mozzart, prija ali i obavezuje da i u budućnosti stoje iza košarke, fudbala, rukometa, odbojke i da konstantnim akcijama podržavaju srpski sport.

Partnerstva sa Mozzartom pomogla su fudbalskom, košarkaškom, rukometnom i odbojkaškom savezu Srbije da podignu glavu i pogledaju ka pobedničkim postoljima i dobrim rezultatima.

Izabrane vesti

Retke su, gotovo nepostojeće, privatne kompanije u svetu koje pomažu nacionalni sport na toliko frontova kao što to čini Mozzart.

FUDBALSKI SAVEZ

Među prvima partnerstvo je napravljeno sa Fudbalskim savezom Srbije i nema sumnje da je makar malo doprinelo „srećnoj zvezdi“ Piksijevih Orlova i njihovom plasmanu na Svetsko prvenstvo. Mozzart je bio i idejni tvorac akcije „Fudbal je za devojčice“ za koju je Fudbalskom savezu zamalo izmakla nagrada UEFA. Na spisku Mozzartove „lige partnerstva“ nalaze se i FK Crvena zvezda, Vojvodina, Radnički Kragujevac, Spartak, Napredak, OFK Beograd, ali i stotine manjih, čak i amaterskih, klubova koji su imali ili imaju partnerski odnos sa liderom beting industrije u regionu.

S velikim nestrpljenjem iščekujemo Svetsko prvenstvo u Kataru, najvažniji sportski događaj godine koji će imati priliku da iskuse i Mozzartovi igrači koji se nađu u Mozzart avionu za ovu arapsku zemlju, a avion je već do pola pun. Rezervisana je 61 karta, igra pogodi najveću kvotu nastavlja se u septembru, a Srbiju do Mundijala u Kataru brojni izazovi u Ligi nacija – prvi večeras protiv Slovenije u Ljubljani.

KOŠARKAŠKI SAVEZ

Vera u dobre rezultate i domaćinsko poslovanje bila je i u slučaju Košarkaškog saveza Srbije sa kojim je Mozzart potpisao četvorogodišnji ugovor, ali je saradnja sa „kraljicom igara“ počela mnogo ranije i po svemu sudeći trajaće mnogo duže od potpisanog. Razlog tome je, sada već na evropskom nivou čuvena, akcija „Sto terena za jednu igru“ prilikom koje je Mozzart Srbiji i regionu darovao veliki broj košarkaških terena. Treneri često znaju da istaknu da se kroz dobru infrastrukturu podstiče baza za stvaranje budućih asova igre pod obručima.

Svi verujemo da će na ovogodišnjem Evrobasketu (1-18. septembar) imati velikih uspeha i pokazati zašto Srbiju nazivaju zemljom košarke.

RUKOMETNI SAVEZ

Signal dobrih rezultata i nekih novih ambicija prepoznat je i u Rukometnom savezu Srbije pa je Mozzart vrlo brzo pristupio svojoj strategiji „kako možemo da pomognemo“. Još jedan ugovor na četiri godine i još jednom jednaka podrška i ženama i muškarcima. Cilj je opet zajednički, Srbija tamo gde je mnogo puta u rukometu i bila – na vrhu.

Srpki rukomet i Mozzart počeli su odnos malo ranije kroz podršku besplatnoj školi rukometa u Aranđelovcu u kojoj više od 100 dečaka i devojčica bez plaćanja članarine uči tajne trofejnog sporta.

I ženska i muška rukometna reprezentacija su na prethodnim velikim takmičenjima, početkom 2022. godine, pokazale da idu uzlaznom putanjom, a od Orlova očekujemo da se na Svetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj pod komandom Tonija Đerone vinu visoko i dođu i do borbe za odličja.

ODBOJKAŠKI SAVEZ

Šampionski korak „ruku pod ruku“ sa košarkašima, fudbalerima i rukometašima pao je u vodu kad su odbojkaši u pitanju. Oni su partnerstvo sa kompanijom Mozzart već sačekali na vrhu. Uspehe odbojkaške Srbije teško je i pobrojati. Možda i jedini sport u kojem je ženski deo saveza uspešniji. Razlog više za Mozzart da stane uz „majstore na mreži“.

I muška i ženska odbojkaška reprezentacija Srbije uveliko su na velikim ispitina. Odbojkaši su prvi vikend Svetske lige sa novim-starim selektorom Igorom Kolakovićem završili sa polovičnim uspehom, ostvarili su po dve pobede i poraza u Otavi, dok odbojkašice posle prva četiri meča imaju tri pobede i jedan poraz. Svetska liga je samo uvod za najveća takmičenja. Muškarci će od 26. avgusta do 11. sptembra učestvovati na Svetskom prvenstvu, a planetarno takmičenje očekuje i dame, koje takođe imaju novog selektora Santarelija, samo nešto kasnije, od 23. septembra do 15. oktobra.



tagovi

MozzartFSSKSSOSSrss

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara