Mitar Mrkela na predstavljanju Ohija Omoijuanfa (Star sport)
Mitar Mrkela na predstavljanju Ohija Omoijuanfa (Star sport)

Mrkela najavio dolazak Pičinija: Postoji obostrana želja da se transfer realizuje

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.01.22. | 15:14

„Razgovaramo i sa Valensijom, nadam se da ćemo u skorije vreme imati i Pičinija pred vama“, rekao je Mrkela

Brzo posle Ohija Omoijuanfa na stadionu Rajko Mitić očekuje se i novo pojačanje. Poziciju desnog beka, koja je pred početak prelaznog roka okarakterisana kao goruća u timu, trebalo bi da popuni Kristijano Pičini.

Pre nekoliko dana Đanluka di Marcio je najavio da je Crvena zvezda jedini klub koji je ozbiljno zainteresovan za Italijana, pa deluje da će srpski šampion uskoro kompletirati posao. 

Izabrane vesti

Razgovaramo sa Pičinijem, postoji obostrana želja da se taj transfer realizuje. Razgovaramo i sa Valensijom, nadam se da ćemo u skorije vreme imati i Pičinija pred vama“, rekao je Mrkela.

Pičini je stasao u Fjorentini, iz koje je išao na pozajmice u Karareze, Speciju, Livorno i Betis, a klub sa Benito Viljamarina ga je potom angažovao za 1.500.000 evra. Za dve sezone je sakupio 43 nastupa za klub iz Sevilje, a potom odlazi u Sporting za nešto manje od 3.000.000 evra. Sezona na Žoze Alvaladeu, u kojoj je sakupio 40 nastupa u svim takmičenjima bila mu je jedna od najboljih u karijeri, što pokazuje i debi za reprezentaciju Italije u decembru 2018. godine. Sve to je bilo dovoljno primamljivo za Valensiju, koja ga je u julu 2018. godine dovela iz Sportinga za obeštećenje od 8.000.000 evra.

Na Mestalji je u prvoj sezoni zabeležio čak 37 nastupa, uglavnom kao starter, ali je u avgustu 2019. godine doživeo tešku povredu kolena, koja ga je potpuno izbacila iz ritma. Usledio je operativni zahtev, pauzirao je do kraja godine, a potom u maju 2020. godine imao još jednu oparaciju na kolenu. U septembru prošle godine je pozajmljen Atalanti, gde je i dalje osećao posledice povrede, bio je čak i na ivici depresije, pa ga je Valensija vratila u januaru. U finišu prošle sezone zabeležio tri nastupa, a ove se našao u konkurenciji za tim i pred kraj godine konačno ponovo zaigrao fudbal.


tagovi

Kristijano PičiniAndrej MrkelaZimski prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara