Mrkela najavio dovođenje levog beka! Korejci traže 700.000 evra za Jong Vuna

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.02.24. | 15:21

Izgleda da Sremčević neće biti jedino pojačanje

Primarni plan je bio da se izgura mladi Viktor Radojević, ali nova povreda Milana Rodića učinila je da sportski sektor Crvene zvezde intenzivira pregovore oko pojačanja na poziciji levog beka.

Tehnički direktor Marko Marin boravio je prethodnih dana u Dohi, kako bi na Azijskom Kupu uživo posmatrao Seul Jong Vuna, reprezentativca Južne Koreje koji može da igra na obe bekovske pozicije.

Izabrane vesti

Reč je o članu tamošnjeg šampiona Ulsana, koji je u prvom trenutku bio veliki zalogaj za srpskog šampiona. Nezvanično se moglo čuti da asistent za pogodak protiv Saudijske Arabije nije voljan da  krene putevima In Bom Hvana.

Ali sportski direktor Mitar Mrkela najavio je, između redova, na promociji Uroša Sremčevića da bi Crvena zvezda mogla da dovede još jedno pojačanje do kraja prelaznog roka, odnosno 8. februara.

Nezvanično se može čuti da Ulsan za Seol Jong Vuna traži 700.000 evra i procente od dalje prodaje. Ali nije to primarni problem, koliko činjenica da korejski klub ne želi da se odrekne jednog od najboljih igrača u toku sezone.

„Kao što znate od početka prelaznog roka tražimo igrača na poziciji levog beka. Nadam se da ćemo uskoro rešiti i to pitanje“, rekao je Mitar Mrkela na promociji Sremčevića.

Reprezentativni desni bek Južne Koreje rođen je u gradu Ulsan, a u istoimenom klubu je i ponikao. Prošao je sve mlađe kategorije, pohađao fakultet u Ulsanu i igrao za univerzitetski tim, a zatim dobio i šansu u prvom timu. Seniorskoj ekipi priključen je 2020. godine i odmah je dobio značajniju ulogu u timu - sa 25 godina već ima 141 meč, šest golova i 13 asistencija u dresu Ulsan Hjundaija.

Dva puta je osvajao šampionat Južne Koreje, jednom je sa Ulsanom stigao do titule u Ligi šampiona Azije, a ima i zlatnu medalju sa Azijskih igara gde je bio deo nacionalnog tima. Pored igranja za mlađe kategorije reprezentacije, nastupio je za Južnu Koreju na azijskim igrama, Univerzijadi - u četvrtfinalu ispali od Japana koji je osvojio turnir - i na Azijskom kupu, gde se trenutno u društvu In Bom Hvanga bori za kontinentalnu titulu.

U reprezentaciji igri na poziciji levog beka.


 



tagovi

Mitar Mrkela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara