Mitar Mrkela (©Starsport)
Mitar Mrkela (©Starsport)

Mrkela: Ove godine smo najviše pokazali! Bahar autoritet, a i Pep dovodi igrače za 100.000.000 da ne igraju

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.12.23. | 14:02

Sportski direktor Crvene zvezde kao gost televizije K1 govorio o učinku srpskog šampiona u Ligi šampiona, odnosu sa Barakom Baharom, kritikama na račun letošnjih pojačanja...

Ulaganja najveća, rezultati slabiji no u prethodna dva izdanja. Crvena zvezda je u sredu uveče na stadionu "Rajko Mitić" poražena od Mančester Sitija i tako okončala sezonu u Evropi u kojoj se očekivalo mnogo. Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić je još posle žreba govorio o potencijalnom plasmanu u nokaut fazu elitnog evropskog takmičenja, navijači se nadali makar Ligi Evrope, ali su na kraju ostali bez ičega, pošto su u grupi sa Sitijem, Lajpcigom i Jang Bojsom završili kao poslednji, sa samo jednim osvojenim bodom.

Pa iako je rezultatski razočarao, te osvojio manje bodova nego 2018. i 2019. godine, kada je takođe bio učesnik Lige šampiona, sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela nije zvučao nezadovoljno dok je kao gost televizije K1 govorio o učinku svog tima na evrosceni. Štaviše...

Izabrane vesti

"U svakoj utakmici smo bili konkurentni i ostajali u trci za bolji rezultat do kraja. Vredi reći da je ovo bilo naše treće učešće u Ligi šampiona. U prvom smo osvojili četiri boda, u drugom tri boda, sada smo osvojili jedan bod. Ako uporedimo, mislim da smo ovoga puta najviše pokazali iako imamo najmanje bodova", rekao je Mitar Mrkela gostujući na TV K1.

Prema njegovoj oceni, za koju kaže da je utisak i svlačionice, Zvezda je igrala dobar fudbal, mada priznaje da je mogla da ostvari bolji rezultat.

"Igrali smo dobar fudbal, postavili smo neke ciljeve, a to su da budemo brži, da budemo mlađi i da budemo konkurentniji u utakmicama Lige šampiona. U svim tim aspektima smo bili dosta dobri. Primili smo najmanje golova, 15. Prve godine smo primili 17, druge 20 golova. Dali smo najviše golova, sedam, a prethodno tri, odnosno četiri. Svi parametri pokazuju da smo bili dobri, izuzev rezultatskog aspekta, gde nismo osvojili dovoljan broj bodova, a mogli smo."

Osvrnuo se Mrkela i na status Baraka Bahara, šefa stručnog štaba crveno-belih.

"Barak Bahar je neprikosnoven autioritet, želeo je da upravlja sektorom kako je inače radio u Makabiju. Jednostavno, ja mu pričam, on dođe i kaže im šta treba da se radi i tu se završava priča. Naš mentalitet nije takav, to vojnički. Zahteva mnogo više priča i razgovora sa onima koji igraju i koji ne igraju. Da li je shvatio? Pričamo i dalje o tome."

Što se tiče kritika navijača na račun pojedinih letošnjih pojačanja, prvenstveno na Šerifa Endijajea, koji još nije postigao gol u domaćem prvenstvu...

"Sve što smo radili bilo je sa smislom, sa željom da unapredimo ekipu. Nikako ne možemo da govorimo o tome da li je pogođeno ili promašeno posle tri meseca. Pogledajte, pa i Pep dovodi igrače za 100.000.000 da ne igraju. Ne znam šta bi bilo kod nas da je tako... Svakome treba period adaptacije", zaključio je sportski direktor Zvezde.


tagovi

Mitar MrkelaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara