Saša Mrkić (©Starsport)
Saša Mrkić (©Starsport)

Mrkić posle Vojvodine: Šesnaesterac je minsko polje!

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.08.22. | 10:34

“Tu se greši samo jednom i nema nazad, stalno to pričam igračima“, istakao je trener Nišlija, uveren da je njegova ekipa ostavila bolji utisak od konačnog rezultata (0:3) na Karađorđu

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Nisu bodovi protiv Vojvodine u Novom Sadu nikada oni na koje se sme unapred računati, čak ni u kontekstu pozitivnog niza Radničkog na Karađorđu, gde je do sinoć izgubio samo jednu od poslednjih sedam utakmica. Ali, baš takvi su neophodni Nišlijama da izvade fleke sa početka aktuelne sezone i nekim brejkom se vrate u igru za plasman u gornjoj polovini tabele.

Izabrane vesti

Nisu u tome uspeli. I koliko god da je neukusno pri konačnom rezultatu 3:0 u korist protivnik, pričati o nekakvoj sportskoj nepravdi, utisak je da je utakmica devetog kola Mozzart Bet Superlige još jedna u nizu ovosezonskih u kojima je Radnički ostavio bolji utisak nego što to pokazuje ishod. Pregrubo bi bilo reći da je Radnički igrao, a Vojvodina pogađala, ali definitivno fudbaleri trenera Saše Mrkića nisu umeli da materijalizuju periode dobre igre, i pre i posle prvog primljenog gola, tačno na sredini prvog poluvremena. Drugi su primili na samom početku nastavka meča, odmah nakon toga imali najbolju šansu na utakmici, pogodili stativu i posle toga snage za povratak više nije bilo.

Presudio je individualni kvalitet navalnog dela tima Milana Rastavca. Nemanja Nikolić i Veljko Simić pokazali su koliko su nedostajali Vojvodini u prethodnoj utakmici, a posebno se istakao napadač lucidnim potezima koji su prethodili prvom i drugom golu njegovog tima. Iv Baraj i Uroš Nikolić su lukavim šutevima savladali mladog Stevanovića, a kapitalna je bila i uloga kapitena Stefana Đorđevića, koji je centrirao kod drugog gola i nepuna dva minuta kasnije spasio čist pogodak na drugoj strani, uklizavši u šut Saše Jovanovića.

Mislim da smo, najblaže rečeno, zaslužili povoljniji rezultat. Posebno smo u prvom poluvremenu ostavili dobar utisak, imali šuteve Marjanovića i Tomića u uvodnoj fazi meča, nakon povratnih lopti Štulića, posle primljenog gola i nekoliko nevešto izvedenih kontri 4 na 3 ili 2 na 1, pa onaj šut Mesarovića... Taj prvi gol smo primili ni iz čega. Posle, na 2:0, mogli odmah da se vratimo u utakmicu... Vojvodina je odlična ekipa, govorio sam i pre meča da su imali samo krizu rezultata, ne i igre, sada im se naprosto vratilo za neke propuštene prilike u prethodnim utakmicama“, istakao je Saša Mrkić, šef stručnog štaba Radničkog.

Analizirajući poraz od Vojvodine, on je pronašao i objektivne, ali i subjektivne uzroke.

Nedopustive greške naše uže odbrane! Ne sme igrač da im ostane sam, da nema nikoga na metar i po, dva oko njega. Posebno igrač kalibra Nemanje Nikolića. Na tome insistiram od prvog treninga, stalno pričam da je šesnaesterac minsko polje – tu se greši samo jednom i nema nazad. E sad, da li je to posledica pada koncentracije zbog umora, drugo je pitanje. Imali smo baš težak raspored, utakmica protiv Mladosti Gat u subotu biće peta u 18 dana. Verovali ili ne, tek posle nje ću, prvi put od kako sam preuzeo ekipu, imati jednu celu nedelju za pripremu naredne utakmice. Nema tu dovoljno vremena ni za oporavak, a kamo li za normalan trenažni proces, posebno u situaciji kada neke igrače vraćamo iz povreda, druge, tek pristigle, uvodimo u formu, a pritom ja ekipu nisam selektirao i izrazio sam određene potrebe i želje za dopunu na nekim pozicijama“,zaključio je Mrkić.

Radnički će priliku za povratak na pobednički kolosek imati protiv još jedne novosadske ekipe, koja je u seriji od šest uzastopnih poraza. Mladost GAT na Čair dolazi u subotu od 18 časova.



tagovi

Saša MrkićRadnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara