Mučenje Partizana: Natho sa penala rasterao duhove Videotona i Zaglebja (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.08.20. | 22:46

Slabo izdanje crno-belih protiv letonskog RFS-a i plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope - 1:0

Ide dalje Parni valjak - ako nastavi ovako neće daleko stići. Omalovažavajuće bi delovala konstatacija da se provukao, cinično da je mleo, pogrešno da je igrao fudbal, mada u almanasima ostaje zapisano da je na početnoj etapi ka grupnoj fazi Lige Evrope bio tek za nijansu brži od RFS-a i održao kudikamo povoljan ambijent za pripremu prvenstvenog derbija sa Vojvodinom u nedelju i žreba za drugo kvalifikacino kolo narednog dana.

U utakmici očajnog ritma i jednocifrenog broja smislenih poteza presudio je pogodak sa penala. Bibars Natho - nepogrešivi realizator udaraca sa 11 metara - valoriziovao je šansu koju je Partizanu obezbedio Filip Stevanović napucavši u ruku Leonala Strimiju, što je početkom drugog dela donelo favoritu prednost sačuvanu do kraja - 1:0.

Izabrane vesti

Pisaće se da ekipa Sava Miloševića na četvrtoj uzastopnoj utakmici nije primila gol, da se plasirala u narednu rundu, da je nastavila savršen niz na domaćem terenu u kalendarskoj godini (deseta pobeda iz isto toliko pokušaja), da je jubilarna 300. utakmica na međunarodnoj sceni ukrašena trijumfom. Svi podaci predstavljaće šminku dešavanja na terenu. Viceprvak Srbije nije ličio na sebe. Ili je, možda, ličio na izdanja iz Kruševca i Novog Pazara, a to baš i nije praznik za oči.

Podsetili su crno-beli na đačku ekskurziju za Grčku koja nije odmakla dalje od naplatne rampe na Bubanj potoku. Štoper štoperu, štoper beku, dijagola i kraj. Velika nula. Apsolutno ništa u većem delu priličnog dosadnog i ljubiteljima fudbala neinteresantnog susreta. Besomučna dodavanja u širinu ili unazad, bez ideje kako dođi do kaznenog prostora. Kamoli šanse. Treninzi u "Zemunelu" nekad su bili jačeg intenziteta od prikaza sastava Sava Miloševića na evropskoj premijeri. Kao da se teleportovao u prva dva superligaška kola kad ništa vredno pomena nije napravio.

Izdanje protiv RFS-a zaličilo je na kratku horor priču od pre tri leta, kad su takođe u sablasnom ambijentu Humske, crno-beli i Videoton odigrali utakmicu za zaborav. Večerašnje odmeravanje snaga bilo je u rangu sudara sa Mađarima. Ako ne i lošije. Da su navijači mogli na tribine čisto sumnjamo da bi se suzdržali od zvižduka. Teško je objasniti kako tim koji planira da se domogne grupne faze igra fudbal iz prošlog veka, bez ritma, prepoznatljivih akcija, estetike. U prvom delu se sve svodilo na šuteve sa distance angažovanog Takume Asana i agilnog Umara Sadika, dok je treći stranac, Bibras Natho najslabiju utakmicu od dolaska u Beograd "krunisao" promašenim zicerom sa pet, šest metara, pošto mu je udarac ukrotio golman Danilo Kučer. Početkom nastavka sa bele tačke popravio je utisak donekle. Samo donekle, pošto je i posle toga bio neprepoznatljiv.

Očajna igra Partizana posledica je manjka trčanja, koncentracije i želje, ali i postavke Letonaca, sposobnih da bez većih problema zauzdaju ne preterano opasnog domaćina. I to je uglavnom bila jedina ideja trenera Viktora Moroša. Dupli blok, prekid, faul, seckanje... Kao Zaglebje na istom mestu 2016. Fudbala ni u tragovima. Batinaši, bez poštovanja prema lopti.

Jedino je Srbin Darko Lemajić u prvom delu povremeno pokušavao da gradi akcije oko kaznenog prostora, a Hrvat Tomislav Šarić da ugrozi povratnika među stative Vladimira Stojkovića. Bila je to optička varka kako je letonski tim nešto hteo. Ambiziozniji je bio u izjavama pre meča nego na terenu. Ako je favorit igrao unazad, onda je autsajder gledao samo kako da se odbrani, bez želje da centar pređe. Stojkovića u nastavku meča jedva da su gosti videli. Padali su, provicirali, tražili faulove i kad ih jeste i kad nije bilo...

Ako ništa drugo imali su Letonci najbolja mesta na stadionu da vide "kiflu" rezerviste Sejdube Sume, kao najbolji trenutak iz igre u drugom delu. Eto koliko je meč bio kvalitetan. Makar će moći da se pohvale da su primili samo jedan gol. Za razliku od Partizana kome je ovaj jedan dovoljan da prođe i nedovoljan da mirno spava pred naredne izazove.

PARTIZAN – RFS 1:0 (0:0)

/Natho 52pen/

Beograd

Stadion Partizana

Igrano bez prisustva publike

Sudija: Zeven Hovnahsijan (Jermenija)

Žuti kartoni: Šimković, Lipušček (RFS)

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković – Miletić, Urošević, Banjak, Vitas – Zdjelar, Šćekić – Stevanović (od 72. Suma), Natho (od 91. Smiljanić), Asano (od 95. Stojković) – Sadik. Trener: Savo Milošević.

RFS (4-3-3): Kučer – Savalnieks, Jagodinskis, Lipušček, Solovjovs - Ikaunijeks, Strumija, Šarić - Šimković (od 69. Ofor), Lemajić, Kuadio (od 69. Santana). Trener: Viktors Moroš


tagovi

Bibars NathoVladimir StojkovićSavo MiloševićUmar Sadik

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara