Mudrinski morao da čuva dete, Grafičar slomio Spartak posle festivala mladosti

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.11.23. | 15:10

Zvezdina filijala bolja od superligaša - 2:0

Dok su se na stadionu Rajko Mitić zatezale mreže i postavljale korner zastavice za derbi Mozzart Bet Superlige između Crvene zvezde i TSC-a (19 časova), na pomoćnom terenu iza južne tribine najvećeg srpskog stadiona drugoligaš i Zvezdina filijala Grafičar ugostio je subotički Spartak, osmoplasiranu ekipu najjačeg ranga domaćeg fudbala.

U borbi za osminu finala Kupa Srbije, pred oko 200 gledalaca (bez subotičkih Marinaca koji organizovano prate klub), tim Marka Neđića priredio je veliko iznenađenje i pobedom 2:0 (0:0) eliminisao favorizovanog rivala. Ako ni po čemu drugom, onda po iskustvu, bez obzira na to što su gosti doputovali u kombinovanom sastavu.

Izabrane vesti

Pokazao je Grafičar još letos da je kadar da se dobro porva sa protivnikom iz višeg ranga kada se u baražu za Mozzart Bet Superligu dobro nosio sa Radnikom. U Beogradu je bilo 1:1, u Surdulici 2:0 za domaćine, s tim da je rezultatska neizvesnost trajala sve do finiša revanša.

Ove sezone Grafičar ima mnogo većih problema u drugoligaškom prvenstvu, pošto je bez pobede još od 11. avgusta kada je savladao ubsko Jedinstvo 3:0. Utiče na to neiskustvo, ali i turbulencije u ekipi zbog petorice igrača koji su tu na dvojnu registraciju iz Crvene zvezde. Primera radi, Neđić za današnji meč nije mogao da računa ni na jednog od njih (Mijatović, Maksimović, Nedeljković, Šljivić, Marinković).

Duel na veštačkoj travi iza juga Marakane predstavljao je pravi festival mladosti, pošto su samo sedmorica igrača čija su se imena našla u protokolu rođeni pre 21. veka. Većina tih "veterana" su bili u starnoj postavi superligaša, kao najiskusniji kapiten Dejan Kerkez, rođen januara 1996. i dva meseca mlađi Nemanja Ćalasan. Ni oni, međutim, nisu imali rešenje za raspoložene Grafose u drugom poluvremenu. Odmah po povratku sa odmora momci u ljubičastoj opremi krenuli su u juriš, iako je trener Spartaka Aleksandar Keržakov bio taj koji je trostrukom izmenom probao da trgne svoj tim iz letargije viđenje u prvom delu. Uveo je čak i jednog od dvojice 17-godišnjaka koje je imao na klupi, Veljka Jovića, ali nije dobio željeni ishod.

 Kako u prvom delu, tako i po povratku sa odmora tribinom je odzvanjao glas Marka Neđića koji se zbog suspenzije za crveni karton nalazio na mestu predviđenom za TV kamere, ispod limenog krova što je dodatno pojačavalo ton njegovih komandi.

Saveti su urodili plodom jer je već u 48. minutu Strahinja Stojanović odlično reagovao pred golom Spartaka i doneo prednost Grafičaru. Isti igrač je šutirao desetak minuta kasnije, a rezervista Branko Đukić skrenuo loptu u mrežu. Mogao je Grafičar do bar još dva gola, ali se u 42. minutu, a onda i na 1:0, obrukao Senegalac Babakar. Posebno u prvoj situaciji kada je prebacio prazan gol na odbitak nakon odbrane Aleksandra Vulića.

Ni vođstvo drugoligaša nije trglo goste. Spartak je bio prilično neubedljiv, a sve to smrknutog lica pratio je predsednik kluba Dragan Simović. Nedaleko od njega bio je i napadač Subotičana Ognjen Mudrinski koji je na meč u Ljutice Bogdana, gde je svojevremeno i sam nosio dres Crvene zvezde došao sa naslednikom od svega nekoliko meseci.

"Ne mogu, čuvam dete", našalio se Mudrinski na pitanje jednog od gledalaca zašto ga nema u tomu gostiju.

Razlog je, ipak, lakša povreda i uskoro se očekuje ponovo na terenu. Pokušaće da pomogne Subotičanima da se nađu u plej-ofu Mozzart Bet Superlige, dok je Kup za njih gotova priča.

Grafičar je taj koji nastavlja takmičenje i nada se da je ova pobeda najava boljih rezultata i u Mozzart Bet Prvoj ligi.

KUP SRBIJE, ŠESNAESTINA FINALA

BASK – Radnički 1923 2:4 (1:1)

/Šarić 30pen, Đokić 77 – Vidović 45, Aleksić 56, Đurić 75, Činedu 82/

Dinamo Pančevo - Voždovac 0:5 (0:4)

/Vastsuk 28, Mitrović 33, 36, Teodorović 45+1/

Grafičar – Spartak Subotica 2:0 (0:0)

/Stojanović 48, Đukić 57/

Inđija – Kolubara 4:1 (1:1)

Jedinstvo Ub – Partizan 0:1 (0:0)

/Nikolić 54/

OFK Vršac – Mladost Lučani 3:1 (2:0)

Radnički Sremska Mitrovica – Radnik Surdulica 2:0 (2:0)

Sloboda Užice – Napredak Kruševac 0:0, posle penala 4:5

Radnički - Čukarički 3:4 penalima - 0:0

U toku

15.00: IMT - Javor

17.00: (1,85) Mačva (3,35) Mladost Novi Sad (4,10)

17.00: (2,70) Železničar Pančevo (3,05) Novi Pazar (2,60)

18.00: (4,50) Metalac (3,45) Radnički Niš (1,75)

19.00: (11,0) RFK Novi Sad (6,25) Vojvodina (1,20)

Ranije

Smederevo – TSC 1:1 (penalima 5:4)

Trajal – Crvena zvezda 0:6


tagovi

Kup SrbijeGrafičarSpartak Subotica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara