(@Reuters)
(@Reuters)

Muk na Old Trafordu u 90+7! Vila ne odustaje od Lige šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 24.02.24. | 18:03

Kraj pobedničke serije Mančester Junajteda

Nakon pet uzastopnih pobeda, fudbaleri Mančester Junajteda položili su oružje u duelu sa Fulamom. I to, pred svojim navijačima - 1:2 (0:0).

Potpuno zasluženo upisali su gosti tri boda na Old Trafordu - za prvu pobedu nad Junajtedom još od decembra 2009. - mada s mnogo više drame nego što se činilo. U 89. minutu Hari Megvajer uspeo je da poravna rezultat na 1:1 nakon pogotka Kalvina Besija u 65, ali je u sedmom od devet minuta nadoknade Aleks Ivobi šokirao domaćine. Uz veliku pomoć Adame Traorea koji je protutnjao desnom stranom terena, baš pored Megvajera... Zakazali su i Dalot i Dijalo, pa i Onana, koji je najzaslužniji što gosti mnogo pre nisu stekli nedostižnu prednost.

Izabrane vesti

Na vetrometini je bio golman Mančester Junajteda, posebno u uvodnih pola sata tokom kojih su Fulamovi igrači šutirali pet puta, a domaćini niti jednom. Neprecizni su, ipak, bili Ivobi, Muniz, naš Saša Lukić...

Tek u 32. minutu domaćini su prvi put ozbiljno zapretili, kada je Leno paradom sačuvao mrežu nakon šuta Dalota, a atraktivnu interveciju Fulamom čuvar mreže imao je i nešto kasnije na pokušaj Garnača.

Probudili su se Ten Hagovi fudbaleri pred odlazak na odmor i činilo se da bi u drugom poluvremenu mogli da opravdaju ulogu favorita, ali to se nije dogodilo. Izuzetno motivisani bili su gosti iz Londonda i po povratku sa odmora nastavili u istom ritmu - hrabro i napadački.

Nagrada je stigla u 65. minutu, kada je Kalvin Besi iskoristio drugu šansu nakon centaršuta iz kornera i zakucao loptu u mrežu. Imao je Fulam i nakon vođstva još nekoliko dobrih pokušaja, ali se više koncentrisao na čuvanje svog gola. Povlačenje je kaznio Hari Megvajer svojim prvim pogotkom u Premijer ligi ove sezone, međutim, ni to nije bilo dovoljno skupo plaćenom štoperu da konačno bude junak. Želeli su domaćini pobedu u nadoknadi, visoko stajali, a to ih je skupo koštalo.

Tek nakon drugog primljenog gola Ten Hag je uveo Antonija verujući da bi nešto ponovo moglo da se promeni, ali vremena nije bilo. Umesto Brazilca na desnom krilu danas je igrao mladi Omari Forson, što mu je bio premijerligaški debi u startnoj postavi. S obzirom na to da je bio neprimetan, verovatno će se načekati na novu sličnu priliku...

Mogao bi Kosta Nedeljković sledećeg leta kada obuče opremu Aston Vile ponovo da zaigra u Ligi šampiona. Ove sezone je mladi bek debitovao u elitnom takmičenju kao igrač Crvene zvezde, a kako stvari stoje, klub iz Birmingema na dobrom je putu da se vrati među najbolje evropske klubove, gde ga nije bilo od 1983. godine, kada je kao branilac evropske krune stigao do četvrtfinala.

Svestan je Unai Emeri da ako želi da zadrži četvrto mesto, njegov tim mora da pobeđuje rivale iz donjeg dela tabele. Ove subote Aston Vila je to i učinila protiv šesnaestoplasiranog Notingem Foresta - 4:2 (3:1) i na najbolji način iskoristila kiks Mančester Junajteda kojem sada beži šest bodova.

Furiozno su domaćini ušli u meč i golovima Olija Votkinsa u 4. i Daglasa Luiza u 29. i 39. minutu stekli ogromu prednost. Delovalo je da na terenu postoji samo jedan tim, međutim, u poslednjim trenucima nadoknade prvog poluvremena Musa Niakate vratio je kakvu-takvu nadu Šumarima. A, nakon što je Morgan Gibs-Vajt pogodio u 48. minutu za samo gol zaostatka, probudio se optimizam u navijačima Notingem Foresta. Ipak, nije potrajao.

U 61. miutu spetljali su se defanzivci gostujućeg tima pod pritiskom Vilinih igrača. Juri Tilemans je uspeo da ukrade loptu, a Leon Bejli je smesti u mrežu na dodavanje Daglasa Luiza. Posle toga jasno je bilo da sva tri boda idu domaćinima, koji su sada na pet bodova više od Totenhema, s tim da londonski klub ima meč manje.

Moguće je i da peto mesto u Premijer ligi bude dovoljno za učešće u Ligi šampiona naredne sezone, ali o tom potom...

Do važnih bodova u borbi za opstanak stigao je Kristal Palas, koji je na svom stadionu iskoristio prednost igrača više od 35. minuta i u drugom poluvremenu napunio mrežu Barnlija - 3:0. Za razliku od londonskog kluba, Everton je u nadoknadi prosuo pobedu nad Brajtonom, i to u gostima, sa igračem više u tim trenucima. Uspeo je Dank u petom minutu nadoknade da izjednači na 1:1.

PREMIJER LIGA – 26. KOLO

Subota

Aston Vila - Notingem Forest 4:2 (3:1)

/Votkins 4, Luiz 29, 39, Bejli 61 - Niakate 45+5, Gibs-Vajt 48/

Brajton - Everton 1:1 (0:0)

/Dank 90+5 - Brantvait 73/

Kristal Palas - Barnli 3:0 (0:0)

/Ričards 68, Ajev 72, Mateta 77/

Mančester Junajted - Fulam 1:2 (0:0)

/Megvajer 89 - Besi 65, Ivobi 90+7/

18.30: (6,80) Bornmut (4,75) Mančester Siti (1,45)

21.00: (1,40) Arsenal (5,30) Njukasl (8,00)

Nedelja

14.30: (1,47) Vulverhempton (4,40) Šefild Junajted (6,75)

Ponedeljak

21.00: (2,55) Vest Hem (3,50) Brentford (2,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaFulamMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara